Gå til sidens hovedinnhold

Markedsdag for Kattehuset

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag arrangerer Kattehuset i Moss markedsdag på Kjellandsvik. Ifølge Astrid Haug, leder i Moss og Omegn Dyrebeskyttelse blir det blant annet bruktbod, salg av hobbyprodukter og Kattehusets egen kalender.

- Det blir natursti og hesteridning, men vi har ikke åpent Kattehus, sier hun.

Det er tredje året på rad at det arrangeres markedsdag ved Kattehuset.

- Det har vært en kjempesuksess, men vi kan ikke begynne å kalle det tradisjon enda, sier hun.

De har fått støtte fra lokalt næringsliv i form av blant annet fruktkurver og bakevarer til utlodning, og mange av de som på ulike måter er tilknyttet Dyrebeskyttelsen er med og bidrar under arrangementet.

LES OGSÅ: Adolfo (14 uker) ble kastet ut av en bil på Kambo for å dø

Kastrering

Pengene går blant annet til å finansiere en kastreringskampanje der katteeierne betaler halv pris og Kattehuset og veterinærene betaler resten.

- Det har resultert i at Moss og omegn har mye færre uønskede katteunger som blir født. Og det som er spesielt er at hunkattene lever lenger og er friskere. Så det er en av tingene vi ønsker å få inn penger til.

Haug legger ikke skjul på at hun er veldig stolt over arbeidet som Kattehuset gjør, og understreker at alt gjøres på frivillig basis uten at noen får betalt.

- Vi har en veldig sunn økonomi, forteller hun.

I tillegg til de voksne kattene som for tiden bor på Kattehuset, er både kattefamilier og kattunger utplassert i over tyve fosterhjem. Hun anslår også at rundt 140 katter er adoptert til nye permanente hjem i løpet av året.

LES OGSÅ: Kattehuset i Moss trenger flere fosterhjem for katter

Kommentarer til denne saken