Gå til sidens hovedinnhold

Kattunger dumpet i søpla for å dø i Melløsparken

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er helt forferdelig at noen kan gjøre noe sånt. Dyreeiere har et ansvar for å sterilisere kattene sine, og skulle det først gå galt, så finnes det andre løsninger enn å dumpe dem levende i en søppelsekk.

Det sier Mette Mørkved i Dyrebeskyttelsen i Moss og omegn. Fredag ettermiddag la de ut en etterlysning på Moss Avis sine nettsider der ba om tips fra folk som kan ha observert den eller de som dumpet tre fem uker gamle kattunger i Melløsparken i Moss fredag morgen. Følgende melding ble lagt ut:

«Disse tre ble funnet i dag tidlig, i en søppelsekk, i en søppeldunk, i parken på Melløs. Ble heldigvis funnet med en gang, før de ble kvalt. Ca fem uker gamle nurk. Noen som har sett de ble dumpet eller som vet noen som plutselig har blitt av med tre små? Ring oss på tlf. 91590095. #mossogomegndyrebeskyttelse #kattehusetimoss #mossdyreklinikk #mossavis #dagsavisenmossdagblad #nrkøstfold #mossisentrum #dumpet #kastetisøppla #kattunger #gutter #jente #5uker #trist».

– Uforståelig

Det skal ha vært en vaktmester som tilfeldigvis gikk gjennom en sekk i en søppelkasse i Melløsparken fredag morgen.

– Vaktmesteren sier det ikke virket som de hadde ligget der lenge, men det var jo bare flaks at han sjekket posen, sier Mørkved. Hun synes det er uforståelig at noen kan beholde kattunger i fem uker for å så dumpe dem.

– De kunne for eksempel tatt med seg kattemor og kattungene til Moss dyreklinikk. Vi i Dyrebeskyttelsen har nemlig en avtale med dem at vi tar kattungene dersom eier kastrerer kattemor. Ellers er jo det beste å sterilisere kattene før de får kattunger, sier Mørkved.

Mange vil adoptere kattungene

Hun sier de har fått et ras av henvendelser etter at de la ut bilder av kattungene på Facebook.

– Vi har ikke fått inn tips om hvem som kan ha dumpet kattungene, men vi har fått flere henvendelser fra folk som gjerne vil overta dem. Og det er jo gledelig! To potensielt nye familier skal komme på besøk i helgen for å hilse på, sier Mørkved.

Kommentarer til denne saken