- Det er veldig hyggelig å stå her og selge suppe, forteller Manal og Hussein til Moss Avis.

Begge to går på Moss Voks, og denne tirsdagen solgte de linsesuppe til inntekt for søndagens TV-aksjon utenfor Kirkeparken videregående skole. Midlene fra årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjon, og deres arbeid med å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

– Veldig mange har vært innom for å kjøpe suppe, så vi har fått inn mye penger til TV-aksjonen, fortsetter Manal og Hussein med et stort smil om munnen.

På forhånd var det laget 30 liter med suppe. Da Moss Avis var innom, hadde de solgt unna 25 liter.

Suppekåring

Parallelt med Moss Voks sin innsamlingsaksjon, foregikk det en kåring av den beste suppa i Moss på Arena i regi av Kirkens Bymisjon.

– Dette er et av signalarrangementene våre i forbindelse med TV-aksjonen. Nå kårer vi en vinner i Moss, så blir det samme gjort i Fredrikstad, Halden, Mysen og Sarpsborg. Til slutt blir Østfolds beste suppe kåret under søndagens TV-aksjon, sier Odd Kjetil Valen, avdelingsleder for I Jobb i Kirkens Bymisjon avdeling Moss.

I tøff konkurranse med de to andre finalistene, var det til slutt en 21 år gammel jentes potet- og purresuppe, som gikk av med seieren.

- Det var vanskelig å kåre en vinner, og vi brukte ganske lang tid, men vi gikk for potet- og purresuppe til slutt, forteller juryformann Stian Moen.

I Bymisjonens ånd var kriteriene, utenom smaken naturligvis, at det skulle være enkelt å lage og billige råvarer. Vinnersuppa kommer til å bli servert på Kirkens Bymisjons cafe allerede onsdag.

 

700.000 møter

Pengene som samles inn i forbindelse med TV-aksjonen skal være med på å skape 700.000 møter mellom mennesker gjennom ulike tiltak.

- Forhåpentligvis vil mange av disse møtene foregå i Moss. Vi ser jo at det er mange som havner utenfor det vanlige samfunnslivet, sier Valen fra Kirkens Bymisjon.

Tilbake ved Kirkeparken videregående skole kunne Manal, Hussein og resten av gjengen fra Moss Voks se tilbake på et vellykket arrangement.

- Det har vært veldig gøy å stå her. Vi liker å hjelpe andre, avslutter de to.