Moss Avis skrev om eksamensknipen 1. juni etter at en elev ved en av de videregående skolene i Sarpsborg hadde fått tak eksamensoppgaven dagen i forveien og delt oppgaven videre.

Fylkeskommunen bestemte dermed at alle elevene måtte ta eksamen på nytt, men mandag opplyser altså Demokraten at fylkeskommunen har snudd – visstnok fordi det har kommet inn mange klager.

Fortvilte Kirkeparken-elever

For Yasemin Utas (18) og Cecilie Lunde (17) som begge er elever i andreklasse på idrettslinjen ved Kirkeparken, tok eksamensrotet ekstremt tungt ettersom de begge hadde bestilt seg ferietur på den nye eksamensdatoen.

Heldigvis hadde de allerede før hellomvendingen til fylkeskommunen fått til en løsning.

– For at disse elevene skal få et fullverdig vitnemål, så må de ha denne eksamenen. Dette er selvsagt utrolig kjipt for disse elevene, men vi jobber knallhardt med å finne løsninger som gjør at alle får gjennomført uten at man må forsake så mye, sa Thorvaldsen til Moss Avis 1. juni.

Løsningen som Kirkeparken hadde kommet fram til i samarbeid med fylkeskommunen var at de som ikke kunne ta eksamen 7. juni skulle få muligheten mellom 13. og 17. juli. Nå slipper elevene altså å ta eksamen på fritiden sin.

Kan velge selv

– Vi har nettopp fått infomasjon om at elevene kan velge om de vil ta eksamen på nytt, eller ikke. Eksamen vil uansett bli annullert, men dersom man ikke ønsker å ta eksamen på nytt, så blir standpunkt-karakteren gjeldende, sier rektor ved Frederik II videregående skole, Leif Østli til Fredriksstad Blad mandag.

16 elever ved Frederik II

Det er totalt 90 elever i hele Østfold som ble rammet av hendelsen. 32 av dem var elever ved Kirkeparken.

Nå kan altså elevene velge selv om de ønsker å ta treningslære-eksamen på nytt.

– De som er misfornøyd med standpunkt-karakteren får mulighet til å rette den opp ved å ta eksamen. Ønsker du ikke det, kan du la være å ta eksamen, og det vil blir lagt til en merknad på karakterkortet om at eksamen er annullert, sier Østli.