Problemer med det videregående opptaket i Østfold

ANNULERT EKSAMEN: Elever ved Frederik II i Fredrikstad er blant dem som nå må gå opp til ny eksamen (Arkivfoto)

ANNULERT EKSAMEN: Elever ved Frederik II i Fredrikstad er blant dem som nå må gå opp til ny eksamen (Arkivfoto)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag sendte Østfold Fylkeskommune ut en melding om at opptaket til videregående opplæring var klart. Nå viser det seg at meldingen ble sendt ut for tidlig.

DEL

Det betyr at 11.174 elever i Østfold ikke får se hvilken videregående skole de har kommet inn på.

Det er sendt ut tekstmelding om at opptaket er klart. Men når man logger seg inn på nettsiden vigo.no, der den enkelte kan se hvilken skoleplass man har fått, ligger det ikke noe informasjon der.

– Dette er litt irriterende. Jeg og vennene mine har vært spent på dette hele sommeren og trodde endelig ventetiden var over, men det er den tydeligvis ikke, forteller Julie Øiesvold (16) fra Begby til Fredriksstad Blad.

Lite informasjon

Julie og vennene har forsøkt å få kontakt med Østfold Fylkeskommune, men har fått lite informasjon.

– Flere prøvde å ringe. Nå fikk vi for litt siden at meldingen har blitt sendt ut en dag for tidlig. Alle jeg har snakket med, opplever det samme, forteller 16-åringen som har søkt musikk, dans og drama i Halden.

Nervøs

Thea Emilie Juliussen Nøkleby (16) har søkt helse og oppvekst ved Glemmen videregående skole og innrømmer at klusset i forbindelsen med opptaket gjør henne nervøs.

– Det er jo litt teit å sende ut meldingen og deretter ikke gi oss noe svar. En blir jo litt nervøs av det, men jeg får bare vente å se, sier Thea som nettopp er ferdig på Kvernhuset Ungdomsskole.

Da Fredriksstad Blad var i kontakt med fylkeskommunen tidligere i dag tirsdag, var ikke problemene kjent. Nå etter klokken 12 har de innrømmet systemfeil og sier at svarene kommer på nett først i morgen.

PS: Det er eleven selv som må ringe for å få svar, siden det må oppgis en personlig kode.

Artikkeltags