Etter at Moss Avis publiserte en artikkel forrige uke der Tage Pettersen etterlyste kafédrift ved kirketorget, har MK Eiendom mottatt en rekke henvendelser, forteller daglig leder Bengt Olimb. Bygget som tidligere tilhørte Café Halina eies av kommunen og har et stort potensiale, med beliggenhet rett ved det populære torget foran Moss kirke.

– Vi har ikke landet noen planer, men vi har lyst til å lage en kafé av en eller annen type. Hittil har vi fått 20 henvendelser etter artikkelen der Tage Pettersen etterlyste kafédrift, sier Olimb, som også forteller at de har vært i kontakt med de store kaffekjedene.

– Vi har sagt at her er det et interessant konsept, og vi kontaktet blant annet Kaffebrenneriet, men foreløpig har ikke kjedene vist interesse for nyetablering i Moss.

Henvendelsene har kommet fra både enkeltpersoner med en drøm om å starte sin egen kafé og selskaper som driver kafédrift.

Trenger oppussing

Men før det kan åpnes en ny kafé trenger lokalet en overhaling.

– Kjøkkenet er nødt til å pusses opp. Det fyller ikke kravene til mattilsynet. Stedet er avhengig av at de som skal drifte det har økonomi til å komme i gang, sier Olimb.

Han forteller samtidig at MK Eiendom vil prøve å legge leieutgifter på et lavt nivå i begynnelsen for å få i gang stedet, men understreker at Moss kommune ikke skal drive kaféen.

 

Må vente til neste år

Det kan ta tid før foreldre ved lekeplassen, studenter og andre kaffetørste kan nyte en kaffe ved kirketorget. Olimb regner med at september vil gå med til planlegging, og tror en ny kafé ikke kan forventes før til våren 2017.

Det har vist seg at kafédrift i Moss kan være krevende, og Olimb tror eierne må satse på et konsept utover bare kaffe og kake.

– Jeg tror man blir nødt til å drive catering eller noe annet ved siden av, for å få økonomien til å gå rundt, sier han.

 

Har merket stor pågang

Etter åpningen av kirketorget har de nærliggende kaféene i gågata merket en sterk økning i antall besøkende.

– Jeg har doblet omsetningen min fra dagen torget åpnet, sier Sarmad Al-Gobbory storfornøyd, eier av Chili House. I går hadde jeg den beste omsetningen siden jeg åpnet. Det er mange i området som skal ha is og slush når det er fint vær.

Naboen, Moss kaffe og te, har også solgt mye is etter at lekeplassen kom på plass.

– Vi merker at det kommer mange flere i gågata. Vanligvis er det bare så mye folk når det er mossedager eller andre arrangementer, men nå kommer det mange innom som gjerne kjøper is eller noe å drikke, sier Thien Nguyen hos Moss kaffe og te.

Moss Hotel med Café Scala gleder seg også over det nye torget, og synes det er positivt at en ny kafé ved torget er underveis.

– Det er fint at det kommer en ny kafé hos Halina. Vi har definitivt merket større pågang, men etter skolestart har det roet seg litt. Det er veldig hyggelig at det kommer flere mennesker til dette området. Vi ligger jo plassert mellom to banker og en kirke, så det pleier ikke å være så mange rundt her til vanlig, sier Øyvind Lorange, daglig leder hos Moss Hotel.