Mange hunder bitt av huggorm

Det er ikke ufarlig for en hund å bli bitt av hoggorm, og det er viktig at den får behandling så fort som mulig.

Det er ikke ufarlig for en hund å bli bitt av hoggorm, og det er viktig at den får behandling så fort som mulig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Huggormen har for alvor våknet etter vinterdvalen, og det har spesielt hundeeiere fått merke. En rekke hunder har allerede havnet på dyreklinikk etter å ha blitt bitt.

DEL

– Vi har hatt masse huggormbitt så langt i år, og flere av hundene som har blitt bitt er blitt ganske syke og veldig dårlige, sier Tor Kvinge, veterinær ved dyresykehuset AniCura i Bergen og tilknyttet Tryg Forsikring i en pressemelding.

Hundene blir som regel bitt i ansiktet, i brystet eller i forbeina, og Klinge råder alle hundeeiere til å holde hunden tett til seg og ikke la den gå løs i områder hvor det er risiko for å treffe huggorm.

Ikke ufarlig med motgift

Er hunden bitt av huggorm må den få behandling så raskt som mulig. Er det gift i bittet blir det en kraftig og ofte blodrød hevelse rundt bittet. Andre symptomer kan være akutt halting og smerte.

Veterinærene gir ofte motgift, men det er ikke uten risiko. En bitt hund får væske, smertestillende og betennelsesdempende medisin, og i noen tilfeller antibiotika.

- For to år siden mistet vi to store og friske hunder på grunn av huggormbitt, til tross for intensiv behandling og motgift, forteller veterinæren.

Hoggormbitt på hund 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.