Moss og Råde var nominert, men: Klima Østfold-prisen gikk til Halden

VAR NOMINERT: Moss Havn var nominert for Smart Moss Havn-programmet, som handler om grønn mobilitet og logistikk.

VAR NOMINERT: Moss Havn var nominert for Smart Moss Havn-programmet, som handler om grønn mobilitet og logistikk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Moss or Råde ble slått på målstreken av Halden da Klima Østfold-prisen ble delt ut på torsdag.

DEL

Elbil- og elsykkeldeling, samt biogass-satsing, ga Halden kommune Klima Østfold-prisen under Klimarådsmøtet 28.februar.

Blant de fem nominerte til prisen var Moss Havn, med prosjektet Smart Moss Havn, som handler om grønn mobilitet og logistikk i Moss Havn. Målet er å redusere klimagassutslipp fra innen transport, mobilitet og logistikk til og fra havnen.

Karlshus

Nominert var også Råde kommune for utbyggingen av Karlshus skole. Påbygget på skolen er utført i massivtre og etter passivhus-standard, som reduserer klimagassutslippene betydelig sammenlignet med konvensjonelle betongbygg. 

Men både Moss og Råde ble slått på målstreken av Halden, som blant annet har inngått avtale med en leverandør om å leie 20 – 30 elektriske biler innenfor ordinær arbeidstid til ansatte. Elbilene erstatter ansattes bruk av private biler til tjenestereiser.

Imponert

Juryleder René Rafshol roser de nominerte og forteller at juryen har latt seg imponere over det gode klimaarbeidet som gjøres i Østfold.

– Nominasjonene viser at det pågår mye bra klimaarbeid i Østfold-kommunene. Det er tiltak med både innovative løsninger og som kutter klimagassutslipp innen flere ulike sektorer. Dette er viktig bidrag i omstilling til lavutslippssamfunnet, sier han.

Artikkeltags