Gå til sidens hovedinnhold

Kong Harald og Dronning Sonja kom til Råde

Artikkelen er over 6 år gammel

Kong Harald og dronning Sonja ble mottatt av syngende barn med flagg i hendene da de besøkte Råde ungdomsskole i formiddag. Klikk på hovedbildet for å se video.

Kong Harald og Dronning Sonja ankom ankomstsenteret i Råde klokken 11, og deretter gikk turen videre til Råde ungdomsskole.

Rådeordfører René Rafshol tok i mot Kongen og Dronningen og holdt en tale for dem.

- Det er en stor ære å få besøk av kongeparet. Vi har gledet oss til dette siden det ble kjent at kongeparet skulle komme hit, sa Rafshol.

Rådesangen

Han benyttet anledningen til å sitere et par linjer fra Rådesangen for kongeparet:

«Vennlig og åpen du ønsker velkommen, smiler til dem som med fart drar forbi.»

Europa opplever en strøm av flyktninger fra krig og sult. De som kommer, søker en trygg havn. Og UDI (Utlendingsdirektoraret) har bestemt at ett av de første stedene i Norge flyktningene er Ankomstsenter Østfold i Råde. Vi vil motta dem med glede, respekt og raushet, sa Rafshol blant annet.

Godt forberedt

Benjamin Karlsen i 10. klasse er blant de 10 elevene som har valgfaget Innsats for andre (IFA), og som fikk møte kongeparet. Moss Avis fikk en prat med ham rett før de kongelige ankom skolen deres.

- Dette blir veldig spennende. Men vi er godt forberedt. Vi har gått igjennom alt vi skal si og gjøre nesten en million ganger. Likevel kjenner jeg at jeg har sommerfugler i magen nå, sa Benjamin til Moss Avis.

 

Benjamin spilte «Amazing Grace» på baryton for de kongelige gjestene mens én elev fra hvert trinn leste utdrag av diktet «Tusener seglar igjen».

Rektor Jon Gunnar Hansen forteller at skolen har gjort masse forberedelser foran besøket av Kongen og Dronningen.

- Elevene har gjort mesteparten, godt hjulpet av lærerne som har dem i valgfaget Innsats for andre (IFA). Det blir kjempespennende å få presentere elevarbeidene for kongeparet, sier Hansen.

Send oss gjerne bilder, video og tips fra kongebesøket. Slik gjør du det:

På mail til tips@moss-avis.no, Instagram-bildene tagger du med #mossavis. Video sender du inn på videotips på moss-avis.no.

Bildeserie

Kongen og dronningen i Råde

 

Bildeserie

Kongelig besøk i Råde

SE FLERE BILDER:  

Kommentarer til denne saken