Larkollen-fordatter Jon Michelets prisbelønte krimbok "Den frosne kvinnen "er på langlisten til en av årets CWA Daggers i Storbritannia. Totalt ti priser skal deles ut, og Michelets bok er blant ti nominerte til The CWA International Dagger, prisen for beste oversatte kriminalroman. Det melder forlaget Oktober i en pressemelding mandag.

Dagger-prisene utdeles årlig av den britiske krimforfatterforeningen, og er blant de mest kjente kriminallitterære prisene. Kortlisten annonseres i juni.

"Den frosne kvinnen"utkom på det engelske forlaget No Exit Press i september 2017 og Michelet, som døde av kreft 14.april i år, rakk å få oppleve at den fikk en rekke gode internasjonale kritikker.

 

I Norge kom boka første gang ut i 2001 og Michelet ble tildelt Riverton-prisen for andre gang for denne boken.

Jon Michelet (1944-2018) debuterte som forfatter i 1975 med romanen "Den drukner ei som henges skal".

Med romanene om Wilhelm Thygesen fornyet han den norske krimlitteraturen, og ble tildelt Rivertonprisen for beste norske kriminalroman to ganger. Larkollen-forfatteren rakk å få en rekke priser. Også Øatfoldprisen, som han fikk for siitt arbeid med å løfte fram krigsseilernes skjebne i 2013. Siden skulle det bli Norsk Sjøoffisersforbunds hederspris i 2015, Anders Jahres kulturpris i 2016 og Erik Byes minnepris i 2017.

Les også: – Jon Michelet var en bauta 

Verket om krigsseilerne, "En sjøens helt" er forøvrig også i ferd med å realiseres som tv-serie for NRK.

I sitt yrkesaktive liv var Michelet sjømann, lokalpolitiker, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen.

Bildeserie

Jon Michelet ( 1944-2018)