- Man blir rent stolt over at dette er en festival som finner sted lokalt her i Moss, sier ordfører Tage Pettersen (H) i sin åpningstale av Møllebyen litteraturfestival.

Allerede et par minutter etter åpningen klokken 18.00 på House of Foundation i Møllebyen fredag, var billettene utsolgt.

- I fjor bekymret vi oss for at det ikke skulle komme nok publikum. I år er situasjonen snudd på hodet, og vi er solgt ut på festivalens første dag, sier Mari Kolsrød Hustoft, initativtaker bak House of Foundation.

I fjor bekymret vi oss for at det ikke skulle komme nok publikum. I år er situasjonen snudd på hodet.

For tredje år på rad har hun, sammen med kollega Martin Sørhaug, arrangert litteraturfestivalen i samsvar med Moss bibliotek.

- Det er ikke noe annet enn imponerende at House of Foundation har klart å få et så solid rotfeste i løpet av kort tid, roset ordfører Pettersen.

Lokal debutant

Festivalens sammensatte program av litteratur, kunst og musikk har i år 26 bidragsytere. Både internasjonale, nasjonale og lokale navn skal i løpet av helgen bidra til kunstuttrykket. Katrine Heiberg (19) fra Son er festivalens yngste deltaker.

- Jeg har skrevet en tekst som prøver å gjenspeile et visuelt bilde av en intens stemning, sier Heiberg.

Dette er første gang jeg leser på festival, så jeg er veldig glad litteraturfestivalen gir meg muligheten til det, sier en nervøs og spent Heiberg.

Møllebyen litteraturfestival varer til og med søndag. På Moss bibliotek vil det søndag være foredrag om verdenshistoriens ABC klokken tolv. På samme tid og sted vil illustratør og forfatter Kristin Rodskifte holde bokstavverksted for 1.-klassinger. Christopher Haanes vil også lansere “ABC for voksne”, i tilegg til at festivalen også  byr på film, performance og konserter.

Les også: Knausgård til Moss

Les også: 100.000 til Litteraturfestival