Death by Unga Bunga og Torgeir & Kjendisene nominert til Spellemannprisen 2016

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

To mosseband er nominert til Spellemannprisen 2016.

DEL

Death By Unga Bunga er nominert i kategorien rock for albumet Pineapple Pizza. Torgeir og Kjendisene er nominert i kategorien danseband for albumet «En runde til». I tillegg er bandet Okkultokrati med mossingen Henning Wisth som vokalist nominert i metal-klassen, mens Highasakite med blant andre vestbymusikeren Kristoffer Lo er nominert i klassen for beste popgruppe.

– Garasjerock fra Moss, var Mona B. Riises karakteristikk da hun introduserte Death By Unga Bunga (DBUB).

– Vi er veldig fornøyde med plata, og det er sykt digg å bli nominert. Da er det ikke bare vi som syns den er bra, sa gutta til Moss Avis da nominasjonen ble offentliggjort i Oslo i går.

Tøffe, underholdende og kompromissløse, skrev Moss Avis’ anmelder om albumet Pineapple Pizza som kom for et snaut år siden.

Death By Unga Bunga

Pineapple Pizza er DBUBs fjerde album, og den andre nominasjon til Spellemannprisen. De var nominert i samme kategori i 2013. Da glapp prisen, men nå har rockebandet sjansen igjen.

 – Statistisk sett blir femti prosent av platene våre nominert til Spellemann. Det bør gå veien nå, sa Sebastian Ulstad Olsen, Stian Gulbrandsen og Ole Nesset, som spiller i bandet sammen med Even Pettersen og Preben Andersen.

– Sist var det veldig surt at vi ikke vant. Det var en fyr som spilte kassegitar fra Fredrikstad (Tommy Tokyo) som fikk prisen. Vi følte vel ikke at var rock, sier gutta.

– Hva hvis dere vinner?

– Det blir bar til bar, og prisen kommer til å være med oss overalt hvor vi spiller, sa gutta.

– Hvorfor har dere kommet så langt?

– Det er ingen som har klart å stoppe oss, sa Stian.

– Det er dette vi driver med. Vi vil skrive bra musikk og lage bra plater. Det er gøy, og vi blir bedre jo mer vi gjøre det, sa Sebastian Ulstad Olsen.

Mossingen Henning Wisth er vokalist i Okkultokrati. Det nominerte albumet «Raspberry Dawn» er bandets fjerde.

– Vi fikk amerikansk platekontrakt i fjor og har vært på turné siden. Mest i utlandet, men det er veldig hyggelig med et klapp på skulderen hjemmefra, sa Wisth.

Lokale navn, Spellemannspris-nominasjoner 2016

I kategorien danseband er Torgeir & Kjendisene nominert sammen med Ausekarane og Picazzo, mens DBUB får konkurranse av Hjerteslag, Kvelertak, Tusmørke og Årabrot i rock-kategorien.  

Bandet Okultokrati med mossingen Henning Wisth i front som vokalist er nominert i metla-klassen for albumet «Raspberry Dawn», mens Highasakite med vestbymusikeren Kristoffer Lo er nominert i klassen for beste popgruppe.

Torgeir & Kjendisene

Torgeir & Kjendisene er nominert til Spellemannprisen for første gang.

– Ufattelig stas for oss, som har holdt på i mange år, sa Torgeir Hansen, som hadde fått følge av Per Kværner og Dag Kruse. De er nominert i kategorien for danseband.

– Dette er kanskje vår minst dansbare plate, og det mest rocka albumet vi har gitt ut. Men at folk kan danse til musikken er gøy, sa Torgeir.

Prisutdelingen skjer den 28. januar:

– Da blir det lørdag og spillefri, for første gang på 19 år, sa Torgeir Hansen.

Men at han og bandet tar med seg Spellemannprisen hjem, har han ingen tro på:

– Nei, erru gæren. Men det er moro å være med. Og festen skal vi vinne, sa Torgeir.

LES OGSÅ:

Highasakite kan vinne to Spellemann-priser

Mona B. Riise: – 2016 har vært et helt vilt år

105 nominasjoner – 24 Spellemannpriser 

Artikkeltags