Biblioteket i Rygge er stengt, men likevel åpent

NØKKEL: Med lånekortet kan brukerne få tilgang til biblioteket utenom bemannet arbeidstid. Kjersti Nygaard (til høyre) får forklart systemet av bibliotekar Synne Nygård.

NØKKEL: Med lånekortet kan brukerne få tilgang til biblioteket utenom bemannet arbeidstid. Kjersti Nygaard (til høyre) får forklart systemet av bibliotekar Synne Nygård. Foto:

Biblioteket i Rygge kan benyttes av brukerne fra tidlig morgen til sen kveld året rundt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Dette er et fantastisk tilbud og et flott bibliotek, sier Kjersti Nygaard som var innom biblioteket tirsdag. Hun fikk oppdatert lånekortet sitt for å få tilgang til biblioteket utenom bemannet arbeidstid.

Siden åpningen 13. oktober har biblioteket praktisert ordningen med «meråpent bibliotek». Det vil si at brukere over 15 år, etter å ha signert en skriftlig avtale, kan få tilgang til bibliotekets herligheter fra sju om morgenen til 23 om kvelden hver eneste dag året rundt.

– Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk og særlig barnefamilier opplever nå biblioteket som lettere tilgjengelig, spesielt utover ettermiddagen på lørdag. Det er også en økning i antall studenter som bruker oss og som sitter her og jobber om kvelden, forteller en strålende fornøyd Mari Eeg som er biblioteksjef.

– Dette er veldig praktisk for det er ikke alltid det er ansatte her når jeg er forbi, sier Kjersti Nygaard som har vært bruker i mange år.

Biblioteksjefen forteller at det ikke har vært noe tyveri eller hærverk og det er også erfaringen fra andre bibliotek. – Vi vet jo hvem som har vært her og folk skjønner at dette er et viktig fellesgode. Biblioteket blir litt mer ditt.

AUTOMAT: Biblioteksjef Mari Eeg ved automaten hvor brukerne registrer bøkene de låner og senere leverer.

AUTOMAT: Biblioteksjef Mari Eeg ved automaten hvor brukerne registrer bøkene de låner og senere leverer. Foto:

Det er egne automater hvor du selv registrerer de bøkene du låner, og senere leverer. Disse automatene benyttes også i den «vanlige» åpningstiden som de nå kaller bemannet åpningstid.

I bibliotekets informasjonsbrosjyre heter det at biblioteket skal være en møteplass for alle som bor i Rygge, et sted som gjør din verden større. Biblioteket fungerer også som skolebibliotek for Rygge ungdomsskole.

Moss bibliotek har også planer for å innføre den samme ordningen og politikerne i byen har satt av 600.000 kroner i budsjettet til prosjektet.

– Dette jobber vi med for tiden og en realistisk oppstart for vårt vedkommende vil nok være til høsten, sier biblioteksjef Beate Aakerøy.

Artikkeltags