Mallorcagjengen kaller de seg, den sammensveisede gjengen som har tatt beina fatt og nå sykler Larkollen rundt gjennom 24 timer. De dediserer initiativet til sin venn, Petter Ørmen, som døde av kreft på tampen av fjoråret.

– Han var en fin kar. Han likte å sykle, forteller barndomsvennen Erik Davidsen lavmælt. Han tar noen få, men lange sekunders pause mellom beskrivelsene.

Davidsen var en av initiativtakerne til at Mallorcagjengen skulle sykle Larkollen-rittet til ære for vennen. Det tilnavnet har de fått som del av et treningsprosjekt arrangert av treningssenteret Fokus Trening. Et treningsprosjekt som kulminerer med sykkeltur på Mallorca.

På grunn av sykdommen, fikk ikke Petter Ørmen vært med på den første turen som ble arrangert i 2016. Da gjengen reiste igjen i år, foreslo Erik Davidsen å sykle for vennen. Treningssenteret ble med som organisator.

Hva tror du han ville syntes om det dere gjør nå?

– Han hadde vel vært rørt, tenker jeg, svarer barndomsvennen.

 

For kreftsaken

I tillegg til det personlige motivet, har Mallorcagjengen også et annet mål for øye: å bidra i kampen mot kreft.

Årets Larkollen rundt-innsamling går til stiftelsen Aktiv mot kreft.

– Vi fant ut at Larkollen Rundt var det ideelle arrangementet i og med at det er viet til kampen mot kreft. Det appellerte veldig til oss som gruppe. For å hedre ham og vise vår medfølelse overfor familien er dette optimalt, sier organisator Kenneth Busch.

Hver rytter vil donere penger ut fra sine egne runder, men Mallorcagjengen har også fått med seg flere firmaer som vil bidra med den viss sum for hver runde syklistene klarer av den ca. 20,7 kilometer lange løypa gjennom 24 timer.

Rittet utføres etappevis og rytterne som deltar skal holde på i en eller to timer hver. En sykkelcomputer som registrerer fremgangen brukes som stafettpinne. Busch sier målet er 30 runder. Samtidig starter og avslutter en stor del av gjengen samlet.

– Tanken bak det er å vise fellesskapet og samholdet i gruppa, forklarer Busch.

– Målet er å starte maks og bare øke på etter hvert, sa Geir Elvemo smilende før han tråkket på pedalene til sin første etappe.

Enken: – Fantastisk

Petter Ørmen etterlot seg kone og barn da han gikk bort. Enken er glad for engasjementet vennene viser.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det er en fin måte å hedre mannen min på og jeg er imponert over at de gjør det, sier Elin Ørmen.

Hun synes samtidig det er bra at rytterne bidrar i kampen mot kreft gjennom syklingen.

– Petter var med på kreftforskningsforsøk mens han var syk. Han var opptatt av forskning. Det er veldig flott at det også går til Aktiv mot kreft også, utdyper hun.

Stiftelsen Aktiv mot kreft har som mål å få fysisk aktivitet inn som del av kreftbehandlingen. Mallorcagjengen startet sitt ritt klokken 12 torsdag ettermiddag og avslutter det på samme tidspunkt fredag.