Lokale eplemoster best i landet

Eplemostene til Hans Olav Bjerketvedt på Dyre gård og Eplemoss (innfelt) stakk av med gull og sølv under kåringen i Mathallen tirsdag kveld.

Eplemostene til Hans Olav Bjerketvedt på Dyre gård og Eplemoss (innfelt) stakk av med gull og sølv under kåringen i Mathallen tirsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Eplemosten fra Dyre gård i Rygge gikk helt til topps, mens Eplemoss fra Moss er nest best i landet - nok en gang.

DEL

Dermed ble det en særdeles hyggelig kveld for de lokale eplemostprodusentene i Mathallen i Oslo tirsdag kveld.

Begge var nominerte kategorien blandingsmoster, hvor tilsammen 24 moster kjempet om seieren. 

LES OGSÅ: Presser ut eplemost for seks millioner

Etter at juryen hadde smakt og drøftet seg gjennom de edle dråpene, ble det klart at Sofagalleriets "Eplemoss" fikk sølvplass, mens
eple/gulrotjuice-en fra Dyre Gård vant gull.

– Det er jo første gang vi er med i denne konkurransen, så dette er jo en flying start for oss. Det er jo også hyggelig med tanke på at ett av målene våre er å sette Østfold på norgeskartet som et nytt fruktdistrikt, sier Hans Olav Bjerketvedt til Moss Avis.

Han var tilstede i Mathallen i går og sier at han er ydmyk og takknemlig etter å ha kapret 1. plassen på første forsøk.

– Det er utrolig mange gode eplemoster i Norge, så det er veldig artig at vår most faller i smak. Men jeg vil gjerne understreke at det først og fremst er de usunne drikkene vi ønsker å utkonkurrere - ikke andre eplemostprodusenter, sier han.

I oktober ble for øvrig Eplegården Dyre gård tildelt Spesialitet-merket for unik smak av landbruksministeren

– Utrolig gøy!

– Det er utrolig gøy at eplene fra mossedistriktet gjør det så bra nasjonalt, sier Fredrik Tokerød Pettersen i Eplemoss, som også var tilstede under kåringen i går.

– Vi i EpleMoss er utrolig glade for nok en gang å bli kåret til Norges nest beste. Det er utrolig morsomt at epler, som ellers ikke skulle ha blitt brukt til no, kan hevde seg helt i norgestoppen, legger han til.

LES OGSÅ: EpleMoss kan bli Norges beste

Han forteller videre at responens på deres eplemost, som presses på nettopp Dyre gård, har vært utrolig god.

– Tilbakemeldingene på alle plan er helt fantastiske, alle som drikker det har fått med seg hvor mye kjærlighet vi har tilsatt EpleMoss.
Vi er også meget takknemlige for alle som har hjulpet oss med denne prosessen, spesielt alle hageeiere som har donert epler, sier han.

LES OGSÅ: Eplemost fra Moss

Kåringen er et samarbeid mellom Norsk Eplefest og Apéritif og arrangeres for fjerde gang. 

Smakspanelet bestod av Ragnhild Wright Ousland, vinkelner, Vaaghals, Jessica Senning, vinkelner, Popolare, Cecilie Magnusson, vinkelner, Louise, Chris Grøtvedt, barsjef, The Thief og Aksel Kolstad entertainer og eplemostelsker, Cafe de Consert.

Se video fra produksjonen på Dyre gård: 

Her er Eplemoss' video:

Artikkeltags