Lover spektakulært flyshow på Rygge til sommeren

Det er åtte år siden sist Luftforsvaret arrangerte flyshow på Rygge.

Det er åtte år siden sist Luftforsvaret arrangerte flyshow på Rygge. Foto:

Lørdag 6. juni vil det for første gang på mange år bli arrangert et stor militært flyshow på Rygge.

DEL

I forlengelsen av Luftforsvarets 75-årsjubileum i 2019 ønsker Luftforsvaret å vise frem nye og eldre fly på bakken og i luften. Dette er fly som tjenestegjør og har tjenestegjort i Luftforsvaret. Samtidig vil vi markere at det er 75 år siden andre verdenskrigs slutt i Norge.

Flyshowet er også en del av feiringen av Moss 2020 – sammenslåingen av Rygge og Moss kommuner, og samtidig feirer Moss sitt 300-årsjubileum i år.

På Rygge vil du kunne oppleve hvordan det er å være flyger i Forsvaret. I luften vil vi vise noen av flyene våre, og hva de er i stand til å gjøre. Men det er ikke bare fly i Luftforsvaret. Vi har også mye materiell på bakken som dere kan se, røre, teste og komme inn i, skriver Forsvaret på sine nettsider.

Årets show vil først og fremst være et militært flyshow, men også sivile fly vil dukke opp.

Det er foreløpig litt usikkert hva som vil komme av fly, men Stian Roen – talsperson i Luftforsvaret – bekrefter at det blant annet jobbes med å få et stort europeisk showteam til Rygge i juni.

Det som imidlertid er sikkert er at det vil bli muligheter for å se det nye stealth F-35 kampfly på nært hold på bakken og i luften, og det vil kanskje også være muligheter for å kunne få prøve seg som pilot i F-35-simulatoren.

Artikkeltags