Maktfirer i Hobøl

Artikkelen er over 12 år gammel

Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Senter-partiet utgjør det nye flertallet i Hobøl.

DEL

De fire nye partiene som har funnet frem til en felles politisk plattform i Hobøl-politikken avløser en posisjon bestående av Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet.
Høstens valgresultater har ført til at ordfører Åse Hammerhei (Ap) er byttet ut til fordel for Frp-politiker Kjell Håvard Jensen.
Mandag denne uken ble det nye kommunestyret konstituert. Av de 21 plassene går Frp inn i en ny styringsperiode med syv representanter.
Av de øvrige partiene som er med på den nye plattformen har både Høyre, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti to mandater hver i kommunestyret.

Ny fordelingsnøkkel

Det var etter lange forhandlinger at den nye maktfireren i Hobøl endelig fant felles grunn å stå på. Mens det suverent største partiet Frp tok ordførervervet ble Høyre belønnet med varaordføreren, Sp med ledervervet i Hovedutvalget for næring og miljø og KrF med ledervervet i Hovedutvalget for oppvekst og omsorg.
I formannskapet har den nye posisjonen fem av syv plasser. De to siste plassene er fordelt på Arbeiderpartiet og Venstre som utgjør den nye opposisjonen. I hovedutvalget for næring og miljø har Frp sikret seg tre av syv mulige plasser. De øvrige er fordelt med et mandat hver på partiene Sp, H, Ap og V.
Når Ap har startet på fire år i opposisjon til sin gamle samarbeidspartner Frp gjør de det med to representanter i Hovedutvalget for oppvekst og omsorg.

Nykommere

I samme utvalg sitter Frp på to plasser mens partiene H, KrF og V har ett mandat hver. Av de 21 politikerne som skal styre Hobøl de neste fire årene er åtte kvinner. Fire av disse er gjenvalgt. Tilsammen er det 11 nye representanter i kommunestyret.
ann-kristin.johansen@moss-avis.no
Tlf. 69205032

Artikkeltags