Tok seg til NM for ungdomsbedrifter

Holger Bjerregaard og Hans Petter Bastiansen i Ovazoo UB kom videre til NM.

Holger Bjerregaard og Hans Petter Bastiansen i Ovazoo UB kom videre til NM.

Artikkelen er over 4 år gammel

Ovazoo UB fra Malakoff og Brugdebenk UB fra Kirkeparken tok seg videre til NM for ungdomsbedrifter.

DEL

På onsdag var det fylkesmesse for ungdomsbedrifter. Elever på 2.året fra Malakoff og Kirkeparken som tar faget markedsføring og ledelse var selvfølgelig på plass under messa i Rakkestad. Hele 15 priser ble delt ut i løpet av dagen og flere lokale ungdomsbedrifter gjorde det bra.

Ovazoo UB, som produserer virtual reality-innhold for bedrifter, tok en knallsterk tredjeplass i kategorien «Beste ungdomsbedrift» og tok seg videre på wildcard. Videre på wildcard kom også Brugdebenk UB, som lager håndlagde hagemøbler. De blir dermed to av fem ungdomsbedrifter fra Østfold som skal delta i NM.

Markedssjef i Ovazoo UB, Philip Havig var overrasket over at de tok seg videre til NM.

– Vi var ganske sikre på at vi ikke kom til å bli beste ungdomsbedrift. Men vi ble nummer tre og juryen hadde tro på oss, så vi fikk en plass til NM, sier Havig.

Ovazoo UB består av Holger Bjerregaard, Marius Alexander Pedersen, Hans Petter Bastiansen og Philip Havig. Ideen til produktet kom ganske enkelt for guttene.

– Vi er ganske nerdete av oss, så det måtte bli litt teknisk. Vi fant en nisje som ikke så mange andre har, sier Havig.

Han forteller at bedriften fikk god respons under fylkesmessa.

– Det er et marked for det vi driver med. Vi har kommet i kontakt med en rekke partnere den siste tiden, deriblant Atea. Vi har naturligvis ambisjoner om å komme langt, og målet er å videreføre bedriften etter skolearbeidet også.  Og gjerne tjene litt penger på ideen, sier Havig.

I tillegg til å ta en sterk tredjeplass i kategorien «Beste ungdomsbedrift» stakk de av med seieren for «Beste forretningsplan». Det er markedssjefen fornøyd med.

– Vi har skrevet og revidert igjen og igjen. Og så har vi gode mentorer. Vi har valgt å ha et lekent språk, det tror jeg vi vant litt på. Vi er veldig fornøyde med hvordan messa gikk.

Kari Bakke Tretteteig er ansvarlig lærer for Knasende Sprøe UB fra Kirkeparken. De stakk av med førsteplassen for beste nettsted. Hun forteller at det var en stolt gjeng som mottok prisen.

– De har solgt masse og det er kjempestas at de går til topps. Alle står på og jobber og det er god stemning.

Hun tror elevene er en stor erfaring rikere.

– De lærer nok veldig mye og får prøvd seg i en ny setting, sier Bakke Tretteteig.

Det var ikke bare elevene som kjempet om priser under fylkesmessa. Også for lærerne ble det utdelt pris for årets entreprenørskapslærer. Den gikk til Malakoff-lærer Marianne Hogéus.

Lokale vinnere

Størst verdiskapingspotensial: Brugdebenk UB (Kirkeparken)

Beste forretningsplan: Ovazoo UB (Malakoff)

Best nettsted: Knasende sprøe UB (Kirkeparken)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken