Malakoff satser på solidaritet

VIL VISE SOLIDARITET: Elever på Malakoff samler inn penger til et hjelpeprosjekt i Giribe i Kenya. Onsdag har de åpen dag på skolen.

VIL VISE SOLIDARITET: Elever på Malakoff samler inn penger til et hjelpeprosjekt i Giribe i Kenya. Onsdag har de åpen dag på skolen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag ettermiddag inviterer Malakoff videregående skole til solidaritetsdag. Elevene hjelper til med å bygge og drifte et eget caresenter for utsatte barn og unge i Kenya.

DEL

– Onsdag er det er Åpen dag og solidaritetsaksjon for barn og unge i Giribe. Klasserom og verksteder vil være åpne og elever og lærere vil være til stede, slik at du kan få et innblikk i skolehverdagen vår, sier rektor Sigrid Sandvand på Malakoff.

På programmet står solidaritetsløp, auksjon av produkter elevene har laget på verkstedene sine, lynlotteri, salgsboder og åpen kafé.

Elevene ved skolen har selv bestemt at de ønsker å støtte dette prosjektet i landsbyen Giribe i Kenya.

– Vi håper folk og bedrifter tar vel imot elever som spør om arbeid denne dagen. I tillegg vil en del elever gå rundt i Moss og Rygge med egne bøsser for å samle inn penger. I fjor samlet vi inn 120.000 kroner, og et caresenter for hjemløse barn er nå reist. To lærere og fire elever var i sist høst og har selv sett at pengene går til det de skal. Vi har som mål å slå denne summen i år, sier Sandvand.

Hjelpeprosjekt

Tumaini er en uavhengig organisasjon som jobber med hjelpeprosjekter i Kenya. De som startet prosjektet har base i Fredrikstad og Sarpsborg. De drifter to skoler og et helsesenter i landsbyen Giribe øst i Kenya. Ved den ene skolen hjelper nå Malakoff til å bygge et caresenter, slik at elever som ikke har et hjem kan få et trygt sted å bo i nærheten av skolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken