Malakoff-elever løp 20 runder i kulden for barn i Kenya

LØP: Zabi Jafari løp 20 runder for barn i Kenya. Han holdt på å gi seg på runde 18, men ville nå målet på 20 runder.

LØP: Zabi Jafari løp 20 runder for barn i Kenya. Han holdt på å gi seg på runde 18, men ville nå målet på 20 runder. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I minusgrader sprang elever og lærere ved Malakoff videregående alt de kunne for å få penger til et eget caresenter for utsatte barn og unge i Kenya.

DEL

Elev Zabi Jafari var bestemt på å løpe 20 runder rundt den ca. 600 meter lange løypa som var satt opp utenfor Malakoff videregående skole onsdag ettermiddag.

– Jeg stoppet først på runde 18, men måtte fullføre målet med 20 runder, sier Jafari til Moss Avis etter å ha deltatt på skolens solidaritetsløp i minusgrader.

Til sammen rundt 30 lærere og elever deltok i løpet, og de hadde alle skaffet seg sponsorer som ga dem en sum per runde de klarte å løpe.

– God innsats

– I gjennomsnitt løper de seks til ti runder, sier Maja Meyer. Hun går 1. året studiespesialiserende og hadde sammen med Dennis Skjelfoss Thorvaldsen (2. året kjøretøy) fått i oppgave å registrere resultatene til alle som deltok i løpet.

– Det har vært veldig god innsats og engasjement. Det er jo ennå folk som løper, sa Thorvaldsen til Moss Avis klokka 17.30, da hadde de få gjenværende løpt siden klokka 16.

Utenom løpet ble det arrangert auksjon av produkter elevene hadde laget og lynlotteri, samt salg av kaffe, kaker og mat. I tillegg gikk noen elever rundt med bøsser i Moss og Rygge.

REGISTRERE: Dennis Skjelfoss Thorvaldsen og Maja Meyer sto for registrering av de som deltok i løpet.

REGISTRERE: Dennis Skjelfoss Thorvaldsen og Maja Meyer sto for registrering av de som deltok i løpet. Foto:

Solidaritetsaksjonen ble kombinert med åpen dag for foreldre og framtidige elever ved skolen. I fjor samlet skolen inn 120 000 kroner. Hvor mye de ha samlet inn i år er ikke opptelt ennå.

Hjelper i Kenya

Pengene går til organisasjonen Tumaini, som jobber med hjelpeprosjekter i Kenya. De som startet prosjektet har base i Fredrikstad og Sarpsborg. De drifter to skoler og et helsesenter i landsbyen Giribe øst i Kenya.

– Ved den ene skolen hjelper nå Malakoff til å bygge et caresenter, slik at elever som ikke har et hjem kan få et trygt sted å bo i nærheten av skolen, heter det i en pressemelding.

LODD: Jacob Begby og Seline Moen går begge andre året ambulansefag. De fikk solgt mange lodd og delt ut premier.

LODD: Jacob Begby og Seline Moen går begge andre året ambulansefag. De fikk solgt mange lodd og delt ut premier. Foto:

KALDT: Publikum til solidaritetsløpet måtte ha noe å varme seg på i minusgradene.

KALDT: Publikum til solidaritetsløpet måtte ha noe å varme seg på i minusgradene. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken