Moss Hotel og Samverket inngår samarbeid: – Vi har hatt gjester som har bemerket kvaliteten

SMART SAMARBEID: Øyvind Lorange fra Moss Hotel (t.v.) og Nils Olav Heggdalsvik fra Samverket er strålende fornøyd med at samarbeidet deres bidrar til å redusere matsvinn for begge parter.

SMART SAMARBEID: Øyvind Lorange fra Moss Hotel (t.v.) og Nils Olav Heggdalsvik fra Samverket er strålende fornøyd med at samarbeidet deres bidrar til å redusere matsvinn for begge parter. Foto:

Moss Hotel og bakeriet Samverket i Moss sentrum har nå inngått et samarbeid som forhåpentligvis vil slå ikke bare to fluer i en smekk, men tre. Redusert matsvinn, lokal bærekraft og kvalitet til kundene er det de ønsker å oppnå med ett ganske enkelt grep.

DEL

– Vi er nå så heldige at vi får brød fra Samverket til frokostserveringen vår på Moss Hotel, forteller hotellets daglige leder, Øyvind Lorange.

Hotellets gjester har siden slutten av april fått brød som blir til overs fra dagens bakst på Samverket.

– Avtalen vi har inngått er at vi ikke har en fast bestillingsleveranse, men får brød etter behov, og også hva de har og sitter igjen med. Dette er en meget gunstig avtale for begge parter, utdyper Lorange fornøyd videre.

Utgangspunktet for samarbeidet, er nettopp å kunne redusere matsvinnet enda mer for begge aktørene.

– Matsvinn er noe det er viktig å gjøre noe med, slår Lorange fast, og får umiddelbart støtte av sin samarbeidspartner, bakemester og arbeidsleder på Samverket, Nils Olav Heggdalsvik.

Fokus på kortreist mat er også fremdeles i vinden, og med knappe 3–400 meter mellom bakeriet i Torggata og hotellet, blir det vanskelig å få det noe mer kortreist enn det.

– Vi synes det er veldig gøy å samarbeide med lokale aktører, og er glad for at vi med dette styrker enda et ledd i satsingen vår på bærekraft. Vi har veldig fokus på det hos oss på Samverket, og vil gjøre mest mulig av alle ledd i produksjonen vår så lokalt som mulig, forteller Heggdalsvik.

Gjestene på Moss Hotel ser også ut til å sette pris på den nye leverandøren av brød til frokostbuffeen.

– Vi har hatt gjester som har bemerket kvaliteten på brødet vi nå serverer, så det er veldig gøy, smiler Lorange.

Og samarbeidet har allerede vist seg å gi resultater på reduksjon av svinn allerede på den korte tiden de har fått testet det ut.

– Nå har vi ikke fått analysert tallene på svinn ordentlig ennå, det er litt tidlig for det, men vi har vel hatt pluss minus 40 brød som svinn i uken på Samverket. Nå er det vel redusert til en skalk om dagen, forteller en fornøyd Heggdalsvik.

– Det er jo de små tiltakene som utgjør en større forskjell i det lengre løpet, legger han til med et lite smil.

Artikkeltags