Slik blir St. Hans-været

Om værvarselet slår til ser det ut til å bli ganske så greit sommervær i dagene som kommer.

Om værvarselet slår til ser det ut til å bli ganske så greit sommervær i dagene som kommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag tennes det flere St.Hans-bål i mossedistriktet, og da hadde det jo vært fint om kvelden kunne by på finvær i sommernatten.

DEL

Fredagen startet bra med lettskyet pent vær, og temperaturer rundt 17 grader.

Men utover kvelden skyer det til.

- Det ventes byger, kanskje med torden i kveld. Det blåser allerede ganske bra langs kysten nå, og i timene framover blåser det opp i liten kuling, sier vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk Institutt til Moss Avis.

På lørdag ser været adskillig tørrere ut, og det blir lange perioder med sol.

- Det vil blåse frisk bris langs kysten, men temperaturen vil komme opp i 20 grader.

Søndagsværet ser også ut til å bli riktig så bra.

- Det blir nok litt lavere temperaturer på St. Hansaften, men det blir fortsatt mellom 18 og 20 grader. Vi får litt mere skyer, men vinden roer seg, sier Moxnes.

Varmt i Europa

Etter noen dager med heftig tordenvær og mye regn i uka som gikk, ser det ut til at det blir noen fine dager framover. I resten av Europa meldes det ekstremt varmt med temperaturer på nærmere 40 grader blant annet i Tyskland. Men faren for å få heteslag trenger vi ikke å bekymre oss for her hjemme.

- Vi får en fin helg, men på tirsdag kommer det noe nedbør igjen. Det blir en bedring i været, og selv om det ikke blir stabilt, får vi opp mot 20 grader, sier Moxnes.

Litt kjølig i sjøen

Foreløpig er det bare Sjøhaug naturistsenter på Jeløy som informerer om temperaturen på badevannet. Fredag morgen klokken 08:00 viste gradestokken 16 grader her.

Artikkeltags