Moss Avis gir 600.000 kroner til lokale formål: Nå kan du søke om støtte

Utstrakt hånd: Moss Avis skal dele ut 600.000,- til lag og foreninger med tiltak for barn og unge. Det synes dette knippet med medarbeidere i redaksjonen er en  hyggelig oppgave.

Utstrakt hånd: Moss Avis skal dele ut 600.000,- til lag og foreninger med tiltak for barn og unge. Det synes dette knippet med medarbeidere i redaksjonen er en hyggelig oppgave. Foto:

Per i dag bidrar Moss Avis med sponsorstøtte til en rekke lag og foreninger. Nå tar avisen ytterligere sats og i potten ligger det 600.000,- kroner. Alle kan søke om disse pengene, men de skal primært gå til tiltak for dem under 25 år.

DEL

Moss Avis er en del av Amedia konsernet, som er landets største utgiver av lokalaviser. Daglig når konsernets medier 1,9 millioner lesere. Med dette tiltaket vil konsernet styrke båndene mellom sine aviser og lokalsamfunnene de dekker.

Barne- og unge

Redaktør Pål Enghaug i Moss Avis synes det er hyggelig at denne summen nå kan deles ut til dem som gjør en innsats i lokalmiljøet.

- Vi håper jo at riktig mange søker om å få støtte til sine gode tiltak. Det kan være innen idretten, kulturlivet eller velforeninger. Men pengene skal altså primært gå til barn og unge voksne under 25 år.

Støtter kultur og idrett

– Moss Avis har i alle år drevet sponsorstøtte lokalt. Det gjelder Sprint-Jeløy, Herulf, Moss Skiklubb, Moss Fotballklubb, Teaterkråkene og DNT Vansjø – bare for å nevne noen. Derfor er det en rød tråd i dette arbeidet, men nå tas det enda et skritt lenger. Det er svært hyggelig, påpeker Enghaug.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Kjøpet ble finansiert med et lån fra Sparebankstiftelsen DNB.

OBS! Anbefalt nettleser er Chrome for å logge inn i skjemaet:

Klikk her for å komme til søknaden

Kan bli flere runder

Amedias gode resultater har gitt muligheten til å nedbetale deler av lånet og som en følge av dette har Sparebankstiftelsen DNB stilt 25 millioner til rådighet for prosjekter som kan styrke lokalsamfunnene.

Konsernsjef Are Stokstad mener det ligger til rette for flere tildelingsrunder senere.

– Fortsetter vi å skape gode resultater, så vil tildelingen av midler fra våre aviser kunne fortsette, påpeker Stokstad.

Søknadsfristen er 25. mars. Deretter skal en lokal jury, som er etablert i hver avis, bestemme hvilke gode tiltak som skal få støtte.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken