Liten gutt i stor brannbil

VIDEO: Barnehagebarna besøkte brannstasjonen i Moss.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med store øyne og stø hender grep Åge (5) fatt i rattet på førstebilen, Mike 1.1, ved brannstasjonen på Tykkemyr.

DEL

Dette var skikkelig gøy. Nå skal jeg fortelle alle de andre at jeg har fått lov til å styre en brannbil, kommenterte en strålende fornøyd femåring på vei ut av den 15 tonn tunge doningen.

Anledningen bød seg da Kirkebygden barnehage, sammen med Mattisgården barnehage og Ramberg barnehage, var på besøk hos Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) i går.

I løpet av to brannvernuker skal over 50 barnehager ha vært på besøk på brannstasjonen i Moss, i tillegg holder brannstasjonen i Vestby dørene åpne. Fokuset er forebygging av brann og hva man skal gjøre dersom en brann skulle oppstå.

– Det var kjempegøy å sprute vann. Vi skal helt klart bli brannmenn når vi blir store, sa fireåringene Tiril og Joel.

– Hva skal dere gjøre hvis dere finner fyrstikker?, spurte MIBs Christian Ellingsen kort tid etter at han hadde samlet de 40 barna som var på besøk.

– Da skal vi gi dem til noen voksne, svarte barna.

– Jeg pleier alltid å si ifra til voksne hvis jeg finner en fluesopp jeg, kommenterte ei jente under innledningen av besøket.

– Er den farlig da?

– Ja, men den brenner ikke!

– Hvilket nummer skal dere ringe hvis det brenner, da?

– 110, svarte barna og dro i gang en sang om de tre forskjellige nødnumrene og fikk bekreftende nikk og smil fra brannmennene.

Halvannen time var satt av til de tre barnehagene og i løpet av den tiden fikk barna et solid innblikk i livet på og rundt brannstasjonen.

Avslutningsvis fikk barna føle både blålys og sirener på kroppen og et verdig punktum ble satt for lydhøre og nysgjerrige barn.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken