Havneplanen fikk flertall

Havneplanen fikk flertall i teknisk utvalg

Havneplanen fikk flertall i teknisk utvalg Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ap og Høyre sørget for flertall for områdereguleringen for Moss havn. Den ble behandlet i teknisk utvalg mandag ettermiddag. Der ba også flertallet om at administrasjonen sjekker at massene til utfylling ikke er fulle av forurensning.

DEL

Rådmannens innstilling til politikerne i teknisk utvalg var at man skulle vedta forslaget til områderegulering med fremlagte planbeskrivelser.

I saksfremlegget konkluderer rådmann Bente Hedum med at politikerne bør gå for alternativ 2B, som betyr en havneutvidelse på opp mot ett hundre mål. Fra politisk hold har det vært sagt at man kan greie seg med ca. 85 mål.

Ap og Høyre sikret som ventet flertall for rådmannens forslag. Den store debatten uteble i påvente av bystyrets møte mandag 20 juni. Der blir nok denne saken et hett tema.

Forsøpling

Men Høyres Simen Nord og Tomas Colin Archer (Ap) etterlot ingen tvil om at de to store partiene står sammen bak planene for utfylling ved Kleberget.

Rødts Stian Orm la ikke skjul på at hans parti er på kollisjonskurs med Ap og Høyre. I tillegg fikk Orm med seg flertallet på en uttalelse om de forurensede massene som har blitt dumpet i Værlebukta.

Her ber politikerne blant annet om at rådmannen redegjør for kvaliteten på de massene som skal brukes til utfyllingen og sikre at de ikke er forurenset. Videre at rådmannen orienterer om hvilke tiltak som kan bli iverksatt hvis enda mer plast driver i land på strendene i Moss og Rygge. Dette forslaget fikk flertall med stemmene fra Rødt, Frp, MDG, SV og KrF.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.