Garanterer julestemning på julegateåpning

Disse skal bidra på julegateåpning i Moss.
Fra v: Kristin Utakleiv, Hege Myhre, Lise Lunde Abrahamsen og
Carina Marcolin.

Disse skal bidra på julegateåpning i Moss. Fra v: Kristin Utakleiv, Hege Myhre, Lise Lunde Abrahamsen og Carina Marcolin. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Du kan gå på skøyter, spise, drikke, gjøre unna julahandelen og få med deg tenningen av julegranen. Dette blir en hel dag med moro for både store og små, sier Kristin Utakleiv, daglig leder for Moss i Sentrum.

DEL

Søndag 3. desember er det julegateåpning i Moss. I år holder flere av sentrumsbutikkene søndagsåpent samme dag som julegateåpningen. Det har de ikke gjort før.

– Tenk så mye man kan gjøre og oppleve da. Man kan jo få med seg alle de hyggelige tradisjonene, spise lunsj eller middag og begynne på julehandelen på samme dag, sier Utakleiv.

Ny belysning og ny skøytebane

I tillegg til de gatene som tidligere har blitt pyntet har også Kongens gate fått julegatebelysning i år.

– Nå får Kongens gate være med å bli like flott som resten av sentrum. Man er bare nødt til å komme i julestemning av å gå gjennom disse gatene, stråler Utakleiv.

Belysningen er en av årets nyheter, men langt fra den eneste.

– En annen av de store begivenhetene som er lagt til denne dagen er åpningen av den nye skøytebanen på Paviljongen. Den åpner klokka ett og her blir det utleie av skøyter, sånn at alle som ønsker å prøve skal få mulighet selv om de ikke eier skøyter selv, forklarer Utakleiv.

Nissetog, ansiktsmaling og nisseluer

Som vanlig blir det også nissetog og dette vil blant annet gå gjennom den nye belysningen i Kongens gate. Det er Lions Moss som arrangerer nissetoget, slik de har gjort i hele 53. år. De vil også selge juleposene sine til inntekt for veldedighet.

Nissetoget starter klokken halv fem.

– Toget begynner å gå fra Verket. I år vil det være både traktorer, Elias-båter og mye annet spennende i paraden, forteller Utakleiv.

Ønsker man å forberede seg litt ekstra til toget kan man ta turen innom Amfi Moss som har mye julerelatert å by på denne dagen.

– Vi har åpent fra kl. 14-17 og kan blant annet tilby fotobod og nisseansiktsmaling. Også deler vi ut nisseluer! Ta turen innom oss før du går i toget da vel, foreslår senterleder Lise Lunde Abrahamsen.

Etter at nissetoget har nådd endeplassen ved kirken vil julegrana tennes klokka fem.

– Det er en koselig tradisjon for mange. Det er noe med det å komme seg ut å se og snakke med folk, holde liv i tradisjoner og samtidig gjøre noe nytt som er veldig hyggelig, mener Utakleiv.

– Hva om det er dårlig vær?

– Det finns ikke dårlig vær! Man kan ikke skuffe ungene bare fordi man ikke gidder å kle på seg. De tåler å være ute og det blir koselig uansett, lover hun.

Artikkeltags