Ivar forhindret storbrann

HELT: Ivar Basberg (i midten) var snarrådig og fikk trukket fliskverna unna de store trehaugene hos Ragn Sells. Det var overbrannmester Roy Kristensen (til venstre) og transportleder hos Ragn Sells Ronny Kalsnes veldig fornøyde med.

HELT: Ivar Basberg (i midten) var snarrådig og fikk trukket fliskverna unna de store trehaugene hos Ragn Sells. Det var overbrannmester Roy Kristensen (til venstre) og transportleder hos Ragn Sells Ronny Kalsnes veldig fornøyde med. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Rett før klokken ni mandag morgen tok det fyr i en fliskvern hos Ragn Sells. Kverna sto da mellom to store hauger med trevirke og spredningsfaren var stor. Ivar Basberg var imidlertid snarrådig og fikk trukket den store kverna bort og hindret en storbrann.

DEL

Kverna som brant tilhører et innleid firma som sto for å kverne trevirke til flis. Da det begynte å brenne meldte de ifra til oppdragsgiver Ragn Sells og forsøkte å flytte kverna hvor flammene hadde tatt godt tak. De hadde imidlertid ikke kraftig nok utstyr til å flytte kverna. Da kom Ragn Sells-ansatte Ivar Basberg til unsetning.

LES OGSÅ: Full fyr i garasje

– Det var full fyr i kverna da jeg kom opp. De som betjente den forsøkt å få den bort fra trehaugene, men klarte det ikke. Jeg hadde imidlertid et større kjøretøy og fikk dratt fliskverna bort, forklarer Ivar Basberg.

– Og akkurat det er vi veldig glade for, sier overbrannmester Roy Kristensen ved Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB).

Ikke kaos i hodet

- Hadde ikke kverna blitt flyttet og brannen spredd seg, kunne dette utviklet seg til en storbrann, legger han til.

– Hva tenkte du når du kom til brannstedet, Ivar?

– Brannvesenet var jo allerede varslet, så jeg visste jo at de var på vei. For meg var det viktig å få kverna unna, i tillegg til å holde andre folk borte. Vi er godt drillet på situasjoner som dette, så det ble ikke noe kaos i hodet mitt, sier han og smiler.

Godt drillet

Transportleder Ronny Kalsnes ved Ragn Sells, betegnet Ivar som dagens helt.

– Ja, det er han. Dette kunne fort utviklet seg til mye mer enn det ble.

– Det er veldig sjelden at ting som dette skjer, og det er fint å se at rutinene våre fungerer som det skal når uhellet først er ute. Vi forsøker også å holde det veldig ryddig og rent her på området, nettopp for å forebygge spredning når en brann først oppstår, fortsatte han.

Mye flammer

Brannvesenet teori er et at begynte å brenne i noen hydraulikkslanger og flammene herjet ganske kraftig da de kom til stedet.

– Ja, hydraulikkolje brenner godt og det tok litt tid før vi fikk slått flammene ned, sier Roy Kristensen.

LES OGSÅ: Rekkehus brant ned til grunnen

MIB stilte med fullt mannskap, i tillegg var både politi og ambulanse på stedet.

Klokken 09.25 hadde brannvesenet kontroll på brannen, selv om det var synlige flammer i selve kverna. Både kverna og området rundt denne ble skumlagt.

Ingen personer ble skadd.

Artikkeltags