Strømbrudd etter gressbrann i Svinndal

BRANN: Skogbrann langs veien ved Håkenby, Brannen startet sannsynligvis her.

BRANN: Skogbrann langs veien ved Håkenby, Brannen startet sannsynligvis her. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Store deler av Svinndal er onsdag ettermiddag uten strøm på grunn av en mark/gressbrann i Lunder.

– Det har vært flere trefall i distriktet i det siste, og det er nærliggende å tro at det er et tre som har falt over en strømledning som har utløst brannen, sier Frode Johannessen – vaktleder vest Øst 110-sentral til Moss Avis.

Det skal ha brent i et område som er omtrent 200 meter bredt.

– Jeg har fått melding om brannmannskap fra MIB og Indre Østfold har kontroll på brannen, sier Johannessen ved 15.00-tiden onsdag ettermiddag.

Det er foreløpig uvisst når strømmen vil være tilbake hos abonnentene.  

I følge informasjonssjef Morten Schau hos Hafslund Nett er det tre feil i Østfold.

- I Våler er 434 husstander strømløse på grunn av at et tre har tatt linja, og feilen oppsto rett etter klokken 13 onsdag. Trærne har blåst over linjene på grunn av kastevind.

Også i Marker og Rømskog har trær falt over linjene og forårsaket strømbrudd, og i Halden er 18 husstander uten strøm etter skogbrann.

- Jeg håper det ikke tar så lang tid å få strømmen tilbake, vi har folk på alle feilene. Vi har blant annet måtte vente til brannvesenet skal slukke brannen, men jeg håper strømmen er tilbake i løpet av 2-3 timer, sier Schau til Moss Avis ved 15.30-tiden.

I Halden er det cirka 50 mål som har tatt fyr ved Håkenbyveien. Forvaret på Rygge bistår med to helikoptre. Én beboer er evakuert, ellers ikke fare for annen bebyggelse per nå. Men vinden er lumsk og uforutsigbar, så dette kan endre seg fort, melder Øst politidistrikt klokken 15.30.

Ved 18-tiden meldes det også om at 19 husstander er uten strøm i Rygge.

Ved 20-tiden har alle kunder i Østfold fått strømmen tilbake.

Artikkeltags