Kurset i hjemmekompostering som arrangeres av Movar 20. april er helt fullt. Pågangen var så stor at Moss kommune arrangerer et ekstra kurs i hjemmekompostering 10. mai.

– Det var så mange påmeldte til det første kurset som Movar arrangerer, at vi valgte å ha et kurs for oss selv, sier Trine Sagen i Moss kommune.

Få plasser igjen

Pågangen har vært stor også for det andre kurset, som har plass til 40-45 deltakere.

– Det er 35 påmeldt alt, sier Sagen.

Kurset er obligatorisk for å få utdelt kompostbinge av Movar.

– Vi arangerer slike kurs hvert år. Men det har aldri vært så populært noen gang, som nå, sier Sagen, som er saksbehandler i seksjon for miljø og renovasjon i Moss kommune.

Hun forteller at alle slags folk er interessert i kursene.

– Blant annet er mange barnehager påmeldt, sier hun.

Inspirerende og miljøvennlig

Varmkompostering er den best egnede metoden for kompostering av matavfall. Gjennom kompostering blir matrester og grønt fra hagen brutt ned og omdannet til kompostjord.

– Det er inspirerende og miljøvennlig å bli en del av kretsløpet gjennom å lage sin egen jordfabrikk. Komposten blir benyttet lokalt, og bidrar til å holde jordkvaliteten i hevd. Å se hvordan potetskrell og kaffefilter raskt omdannes til kompost er fascinerende både for store og små, skriver Naturvernforbundet i sin Håndbok for hjemmekompostering.