Folkemøte: Mange frykter enorm togparkering: – Kan ikke rasere bomiljøet for tusenvis av mennesker

På banen: Lederen i Kambo vel, Arno Rasmussen, ber politikerne stoppe en togparkering på Kambo.

På banen: Lederen i Kambo vel, Arno Rasmussen, ber politikerne stoppe en togparkering på Kambo. Foto:

Det var smekkfullt da Moss kommune inviterte til folkemøte på Nøkkeland skole. Folk i bydelen frykter Bane Nors planer om togparkering. – Politikerne kan ikke godta en rasering av bomiljøet for tusenvis av mennesker, påpeker Arno Rasmussen, i Kambo vel.

DEL

Det var knapt nok en ståplass igjen da Moss kommune informerte om kommuneplanene for nye Moss på Nøkkeland skole i går kveld. På møtet var det fokus på utviklingen i nordre bydel på vei inn i storkommunen.

Mange i bydelen er utålmodige på grunn av flere prosjekter som har trukket i langdrag. Det gjelder flyttingen av høyspenten og bygging av svømmehall.

Sterke reaksjoner

Samtidig er nå beboerne skremt over Bane Nors planer om en togparkering på opptil 200 mål i planområdet fra Kambo stasjon og nordover inn i Vestby kommune. Dette planområdet er utvidet til 1200 mål og omfatter nå også områder på vestsiden av Osloveien.

Lederen i Kambo velforening, Arno Rasmussen, forteller at reaksjonene i bydelen er sterke på planene om en gigantisk togparkering i dette området.

Ta hensyn til menneskene

– Her var beskjeden til politikerne krystallklar under folkemøtet. Ingenting er viktigere enn hensynet til menneskene som skal leve og bo i kommunen. Togparkeringen er ikke ønsket på Kambo.

– De folkevalgte må kreve at dette plasseres utenfor tettbygde strøk. Politikerne må forlange at et slikt anlegg ikke raserer bomiljøet for tusenvis av mennesker, poengterer han.

Den 7. februar er det folkemøte på Bytårnet skole. Det omfatter bydelene Mosseskogen, Krapfoss og sentrum. Den 12. februar er det folkemøte på Refsnes. Der vil det handle om utviklingen på Jeløy.

Artikkeltags