Gå til sidens hovedinnhold

Kraftig vekker om skolevold

Artikkelen er over 4 år gammel

Hovedverneombud Nils-Jørgen Kraft kom med eksempler på voldsepisoder som skjuler seg bak skadestatistikken til Moss kommune. Det gjorde sterkt inntrykk på politikerne.

Kraft kunne blant annet fortelle om en lærer som opplevde å bli sparket i magen av en elev. En annen lærer ble slått fire ganger med knyttneve i hodet, også det av en elev.

– I saksframlegget vi fikk fra administrasjonen, sto det bare tall. Men jeg må si det ble en helt annen og mye sterkere opplevelse når vi fikk innblikk i hva som faktisk skjuler seg bak tallene i skadestatistikken, sier Sissel Rundblad (H), leder av administrasjonsutvalget.

Hun vil at lærere og alle andre ansatte i Moss kommune skal vite at politikerne er opptatt av at de må få ha et trygt arbeidsmiljø.

– Vi har nå bedt om at rådmannen for framtiden tar med skadebeskrivelser i saksutredningene om skadesaker, og ikke bare tall. Da blir det lettere for oss politikere å forstå hva slags saker dette faktisk handler om. All preventiv jobbing mot vold og trusler starter med at vi må få den viktige og riktige informasjonen, slik at vi kan innføre tiltak for å bekjempe volden, sier Rundblad.

Hun legger til at det fortsatt er viktig at ansatte i Moss kommune melder fra når de blir utsatt for skader, vold eller trusler på jobben.

Kommentarer til denne saken