NRK Østfold melder tirsdag ettermiddag at Jotunfjell Partners som eier Airport Retail Group, selskapet som drev taxfreebutikken på Rygge, nå snuser på å blåse liv i Rygge igjen.

Jotunfjell Partners driver i dag butikker på en rekke andre flyplasser i Norge og flere andre land. De er også den største eieren av varemagasinet Steen & Strøm.

Talsmann for selskapet, Geir Arne Drangeid, sier til NRK Østfold at de gjerne vil ha nytt liv på Rygge og at de nå er i forhandlinger med Moss Lufthavn Rygge om å overta flyplassen som måtte stenge i fjor høst.

De sier blant annet at de kjenner flyplassen på Rygge godt fra før og at de ser for seg en kommersielt interessant flyplass.

Det var i november i 2016 Moss lufthavn Rygge stengte dørene etter at Ryanair valgte å trekke seg ut. Flere hundre ansatte sto uten jobb.

Siden den gang har Rygge Airport jobbet intenst i kulissene for å overta driften av flyplassen, men har til nå slitt med finansieringen. De har blant annet sett seg nødt til å be Østfold-kommunene om et spleiselag.

Les også: Rygge Airport: Flypassasjeravgiften bryr oss ikke

Les også:

Les også: Vestby-politikere vil bli med på spleiselag for å redde flyplassen

Nå kan det se ut som en langt mer kapitalsterk aktør er interessert i driften.

Ifølge NRK Østfold har Rygge Sivilie Lufthavn AS nå diskusjoner og dialog med Jotunfjell Partners.

– Jotunfjell vil se på helheten og alle mulighet for inntekter og utgifter. Det er et arbeid vi må holde på med videre, sier Drangeid til NRK Østfold.

Olav Thon og Orkla har investert rundt en milliard kroner i østfoldflyplassen og sa nei til videre investeringer på grunn av dårlig trafikkgrunnlag.

Les også: Kan ta flere år før flypassasjeravgiften fjernes