Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-flertall for å fjerne flypassasjeravgiften

Artikkelen er over 4 år gammel

Høyres landsmøte har med stort flertall vedtatt at flypassasjeravgiften skal bort.

- Det kan gi en boost til dem som ønsker å starte opp på Rygge på nytt, sier leder i Østfold Høyre, René Rafshol.

Det var etter intens jobbing fra delegatene fra Østfold Høyre at det til slutt ble et flertall under det pågående landsmøtet på Gardermoen om å fjerne flypassasjeravgiften som ble innført i fjor - og som førte til nedleggelse av Moss lufthavn Rygge.

- Vi fikk med oss delegatene fra Finnmark, Sogn og Fjordane, Nordland og Hordaland. Da dette programpunktet skulle stemmes over fredag, var flertallet veldig klart. Dette er svært gledelig. Vi vant fram tross motstand fra redaksjonskomitéen. Vi håper dette kan gi de som vil gjenåpne Moss Lufthavn, en boost, sier René Rafshol.

Høyre ønsker at flypassasjeravgiften skal erstattes av en annen miljøavgift for luftfarten som skal knyttes til antall flybevegelser. Partiet ønsker å få utredet dette nærmere.

Ordfører i Moss, Tage Pettersen, er glad for vedtaket og sier det sender et sterkt signal fra det største borgerlige partiet.

- Jeg har tro på at dette vil medføre at den eksisterende flypassasjeravgiften vil bli fjernet, sier han.

- Og at Rygge dermed kan bli gjenåpnet?

- Det tror jeg vil skje uavhengig av dette vedtaket, men jeg tror at Høyres holdning vil gi en boost, sier Tage Pettersen.

Det er for programperioden 2017- 2021  at vedtaket gjelder.

I dagens Høyre-program står det ingenting om flypassasjeravgift.

- Nei, men nå gir vi altså et klart signal om at vi ikke vil ha denne avgiften. Jeg regner med at det vil være førende for de andre borgerlige partienes holdninger, sier Tage Pettersen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.