Avviser statlig overtakelse av Moss Lufthavn Rygge

 Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen avviser at Staten overtar på Rygge.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen avviser at Staten overtar på Rygge. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) avviser at staten vil overta driften ved flyplassen i Rygge.

DEL

Styret i Moss Lufthavn Rygge sendte i august et brev til samferdselsministeren der de ber om at staten overtar flyplassdriften når den sivile flyplassdriften opphører 30. oktober.

Etter gårsdagens møte kom det igjen ønsker fra hovedaksjonærene om en ønsket statlig overtakelse.

Solvik-Olsen mener de private interessentene prøver å skyve ansvaret over på staten.

– Jeg synes det er litt rart at når private aktører sier at de har kapital og visjoner, så vil dagens eiere se bort ifra dette og heller se på staten. Da begynner jeg å lure på hva som er motivasjonen, sier Solvik-Olsen til NRK.

Olav Thon, Orkla og Østfold fylkeskommune var skuffet etter gårsdagens møte med det nye investeringsselskapet Rygge Airport AS, og sier de ikke har noen som helst tro på at det private initiativet vil føre fram.

– Den eneste muligheten til å drifte Rygge flyplass er at staten kommer inn gjennom Avinor og samarbeider med Forsvarsdepartementet, sier fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) til NRK.

Skuffet ordfører

Ordfører i Rygge kommune, Inger-Lise Skartlien (A), er skuffet over samferdselsministers nei til å bruke Avinor til å redde Moss lufthavn Rygge.

Skartlien sier hun hadde håpet at den nye investorgruppen skulle ha en bedre plan for videre drift av flyplassen, og at de skulle få med Staten på å redde flyplassen.

Flyplassen skal etter planen avvikles 1. november.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.