LO-tillitsvalgte hamret løs mot de borgerlige

Slo hardt tilbake: LOs Christopher Beckham raste mot regjeringen som han mente tapper Norge for tusenvis av arbeidsplasser.

Slo hardt tilbake: LOs Christopher Beckham raste mot regjeringen som han mente tapper Norge for tusenvis av arbeidsplasser. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kritikken mot regjeringen og deres stortingsrepresentanter fikk hard medfart på LOs flyplassdag på Rygge mandag.

DEL

Hele stortingsbenken fra Østfold var invitert på dette møtet, men ingen, unntatt Aps Irene Johansen og Svein Roald Hansen, tok seg bryet med å stille.

En etter en kom avbudene inn til LOs distriktssekretær Ulf Lervik. I aller siste liten meldte også Frps Ulf Leirstein avbud. Leirstein var tiltenkt en plass i panelet.

– Denne saken ligger på regjeringens bord. Da er det svært respektløst og uansvarlig at regjeringspartienes stortingsrepresentanter ikke prioriterer å komme på dette møtet. Dette er jo den viktigste saken vi har hatt i Østfold på flere tiår, fremholdt en indignert Lervik overfor Moss Avis før selv møtet tok til.

LES SAKEN: Har sagt opp baseavtalen på Rygge 

Misfornøyd

Inne i den fullpakkede salen fulgte nestleder i Handel og Kontor, Christopher Beckham opp med nye frontalangrep på regjeringen.

– Bare fordi et nasjonalbudsjett skulle salderes i en sen nattetime, var man villige til å ofre 1000 arbeidsplasser på Rygge. Hvis regjeringen virkelig ønsket en miljøavgift, burde de ha fått med seg at norsk luftfart inngår i et internasjonalt kvotesystem. Dernest burde de invitert alle oss i næringen til et møte, og lyttet til våre argumenter før man fattet en beslutning, sa Christopher Beckham fra LO.

LESERBREV: Krever felles kamp mot flyseteavgift og for arbeidsplasser

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken