Sinne og skuffelse over at barnehagen legges ned

SKUFFET: Mødrene Lene Røstvær Schau (f.v.), Veronica Fredriksen Ribe og Eirin Kaasa synes det er feil prioritering å legge ned Bassenget barnehage.

SKUFFET: Mødrene Lene Røstvær Schau (f.v.), Veronica Fredriksen Ribe og Eirin Kaasa synes det er feil prioritering å legge ned Bassenget barnehage. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det borgerlige styringsflertallet i Moss vedtok mandag å legge ned Bassenget barnehage. Foreldre sier de føler seg lurt.

DEL

Ap, SV og Rødt tok til orde for å videreføre Bassenget barnehage. Men de fikk ikke gehør for dette hos styringsflertallet (H, Frp, Miljøpartiet De Grønne, V og KrF) da bystyret behandlet saken.

– Vi synes hele prosessen rundt denne saken har vært dårlig. Vi føler at det har vært mye hemmelighold her, og at vi ikke har fått informasjon før det var for sent, sier Lene Røstvær Schau, Veronica Fredriksen Ribe og Eirin Kaasa i FAU (foreldrerådets arbeidsutvalg) i Bassenget barnehage.

Frykter Oslo-tilstander

Røstvær Schau med familie flyttet fra Oslo til Moss i vår, blant annet fordi det var mange barnehager her.

– I Oslo var det nesten to års ventetid for å få barnehageplass til det yngste barnet vårt. Her i Moss derimot fikk vi barnehageplass med én gang. Jeg blir ganske oppgitt over at politikerne i Moss nå legger ned barnehager. Jeg frykter at resultatet blir Oslo-tilstander her på barnehagefronten, det vil si at det blir lang ventetid for å få barnehageplass, sier Røstvær Schau.

I vår vedtok bystyret å legge ned Gjerrebogen barnehage. I august neste år er det kroken på døren for barnehage nummer to.

Kortsiktig

– Vi har forstått at barnetallet har gått ned i Moss generelt og på Jeløy spesielt. Men vi synes det er merkelig at politikerne bare legger antall fødte barn til grunn her, og at de ikke tar med i regnestykket at mange faktisk flytter til Moss. Vi leste i Moss Avis nylig at Statistisk sentralbyrå legger til grunn en høyere elevtallsutvikling for Hoppern skole enn hva rådmannen gjør. Årsaken er at Statistisk sentralbyrå også har regnet med stor tilflytting til Jeløy. Vi mener det er kortsiktig å legge ned Bassenget barnehage nå, sier de tre mødrene.

De forteller at nedleggelsesforslaget skapte usikkerhet blant mange foreldre. Flere foreldre har derfor valgt å flytte barna sine til andre barnehager allerede.

– Slik sett ble det en selvoppfyllende profeti når rådmannen skrev at færre ville ha barnehageplasser her i Bassenget barnehage, sier Fredriksen Ribe.

De er svært godt fornøyde med det tilbudet barna deres har fått i Bassenget barnehage og synes det er trist at den snart skal legges ned.

– Dette er styrt brukervalg, og ikke fritt brukervalg som enkelte politikere ellers er så opptatt av, mener de.

– Må drive effektivt

Sissel Rundblad (H) viser til at det er nødvendig med effektiv drift av barnehager i Moss. Hun peker på lavere årskull og mindre etterspørsel etter barnehageplasser som begrunnelse for å legge ned Bassenget barnehage.

– Vi ønsker å beholde Bassenget barnehage. Med tanke på gratis kjernetid for treåringer, betalingsendring og muligheter for flere opptak i året er det viktig å beholde de plassene kommunen rår over, sa Hanne Tollerud (Ap).

Ap, Rødt og SV hadde lagt inn to millioner kroner i sine alternative budsjettforslag til videreføring av Bassenget barnehage.

– Dette er å lure de ansatte og foreldrene. Rådmannen har jo opplyst at det vil koste mellom seks og åtte millioner kroner i året å videreføre Bassenget barnehage, sa Sindre W. Mork.

Jonas Sjolte (MDG) var glad for at det legges opp til bred satsing på bygging av sykkelveier i Moss neste år, slik at flere kan sykle i stedet for å kjøre bil.

Artikkeltags