Gå til sidens hovedinnhold

Disse får barnevern-løft først

Artikkelen er over 4 år gammel

Barnevernet skal styrkes. Våler og Råde er med i første runde.

Stortinget vedtok i juni i år barnevernsreformen som gir kommunene større ansvar for tilbudet til barn som trenger hjelp fra barnevernet. Endringene trer tidligst i kraft i 2020, men arbeidet med å styrke kompetansen starter nå.

Tirsdag 31. oktober startet statsråd Solveig Horne (Frp) Regjeringens kompetansestrategi i Sarpsborg. Dette er hovedpunktene:

  • Styrking av grunnutdanningen Styrking av videre- og etterutdanningen Det jobbes også med å få etablert nye masterprogram innen barnevern Styrking av videre- og etterutdanningen Det jobbes også med å få etablert nye masterprogram innen barnevern.

Videreutdanning

– Kommunene har nå stort ansvar for å påse at de ansatte får videre- og etterutdanningen som det er stort behov for, og som de ønsker selv, sier stortingsrepresentant Tage Pettersen (H) fra Moss, som er medlem i familie- og kulturkomiteen.

Les også: Stor økning i bekymringsmeldinger til barnevernet

Pettersen legger til at kommunene ikke lenger kan skylde på at de ikke har råd.

40 kommuner i Østfold, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Troms og Nordland er plukket ut til å være med i første runde av Tjenestestøtte-programmet. Dette er hovedsakelig små kommuner som har hatt store utfordringer med barnevernstjenesten.

Østfold

Følgende Østfoldkommuner får være med i første runde: Våler, Råde, Spydeberg, Skiptvet, Trøgstad, Marker og Hvaler.

Les også: Flere barn i Moss lider

– Det er ute i kommunene disse barna og familiene bor, og intensjonen med reformen er at kommunene skal få midler til å jobbe mye mer forebyggende. Jeg ønsker også at barnevernet skal komme mer inn i hjemmet og hjelpe dem der, for å unngå omsorgsovertakelse, sier Pettersen.

Kommentarer til denne saken