Nye byggearbeider på ferjeleiet – reduserer antall avganger

FÆRRE AVGANGER: Det blir færre ferjer i drift mens den andre ferjelemmen skal oppgraderes i vinter.

FÆRRE AVGANGER: Det blir færre ferjer i drift mens den andre ferjelemmen skal oppgraderes i vinter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Ferjelemmene på kaia i Moss er under ombygging. Den første ble gjort ferdig i vår, men torsdag denne uken, den 1. november, begynner arbeidene med den andre. Dette medfører en reduksjon i trafikken mellom Moss og Horten, hvor det i anleggsperioden vil gå fire ferjer.

– Det viste seg at ferjelemmene måtte oppgraderes for å tilfredsstille nye krav til ferjekaibruer. Samtidig bygges de om, for å bedre tilpasses de nye Bastøferjene, forklarer Arne Bjørklund i Statens vegvesen i en pressemelding.

20 minutter

Ferjelemmen stenges mens arbeidene pågår frem til 15. mars 2019.

– Det er ikke mulig å kjøre fem ferjer på en lem uten at det oppstår forsinkelser. Derfor har vi blitt enige med Statens vegvesen om å ta én ferje ut av drift i byggeperioden. Da unngår vi at ferjene blir liggende og vente før de kan legge til kai, sier Øyvind Lund, administrerende direktør i Bastø Fosen.

For de reisende betyr dette at i perioder hvor det normalt går ferger hvert 15. minutt, blir det 20-minutters avganger i stedet. Men utover dette vil dagens rutetabell opprettholdes.

– Arbeidet legges til periodene hvor det er lavest trafikk på ferjesambandet, slik at det er til minst mulig ulempe. Oppgraderingen skal etter planen være ferdig 15. mars, sier byggeleder Lars Frode Christiansen i Statens vegvesen.

Ifølge Lund vil Moss-Horten trafikkeres av fem ferjer igjen så snart arbeidene er avsluttet, og da vil sambandet gå tilbake til ordinær rutetabell.

Rutetabellen for Bastø Fosen i anleggsperioden finner du på selskapets nettside.

Artikkeltags