Stengte ferjesambandet Moss-Horten på grunn av storm

Alle ferjene er inntilt på grunn av uværet, og Bastø Fosen-vakt Svein Roger Jakobsen har kledd seg godt.

Alle ferjene er inntilt på grunn av uværet, og Bastø Fosen-vakt Svein Roger Jakobsen har kledd seg godt. Foto:

Av og

Etter å ha vært stengt i tre og en halv time er nå ferjestrekningen Moss-Horten åpen igjen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

SISTE: Vindforholdene har bedret seg, og Bastø Fosen melder at ferjetrafikken gjenopptas. Første avgang fra Horten gikk klokken 12.45, og fra Moss går første avgang klokken 13.

I løpet av ettermiddagen vil alle ferjene fases inn i ruten, og ferjeselskapet minner om oppdaterte rutetider på deres nettside.

Stengte ferjesambandet

Onsdag morgen var det kraftig over mossedistriktet, og værstasjonene viste at det blåste full storm ved Moss havn.

Det gjorde at Bastø Fosen så seg nødt til å kansellere samtlige av ferjene på ferjestrekningen Moss-Horten, og klokken 09.27 ble sambandet stengt. All trafikk på rv 19 i Moss ble omdirigert riksvei 23 Oslofjordtunnelen.

Først var det de to nyeste Bastø Fosen-ferjene som måtte kansellere avgangene sine. Så, en time senere, blir samtlige av ferjene innstilt. Dermed gikk det ikke en eneste ferje over fjorden i formiddag.

LES OGSÅ: Storm i kastene over mossedistriktet

Sikkerheten er viktigst

Øyvind Lund hos Bastø Fosen sier at sikkerheten kommer først.

- Ja, nå er det så kraftig vind utpå her. Jeg snakket akkurat med en skipsfører som fortalte at det er målt opp til 34 sekundmeter i kastene. Så da er det sikkerheten som settes i høysetet, understreket Lund tidligere i dag.

Ferjeselskapet sendte ut trafikkmeldinger, og de ansatte i billettlukene varslet passasjene som kom til kaia. I tillegg er Vegtrafikksentralen varslet, slik at det blir satt opp skilting på E6.

- Jeg har ikke opplevd en så sterk vind her før, og vi vurderer situasjonen fortløpende. Det er vinden som er hovedproblemet, men i følge værmeldingen skal den løye etter lunsj. Vi sender ny trafikkmelding når sambandet er oppe og går igjen, sa Lund.

Holder vakt

På kaia ble det satt opp kjegler og alle innkjøringene til ferjeområdet var stengt.

Svein Roger Jakobsen er vakt på kaia hos Bastø Fosen i Moss, og henviste alle ferjepassasjerer til omkjøringen via Oslofjordtunnelen.

- Vinden på mossesiden er ikke så verst, men i Horten ille for der får vinden skikkelig tak, fortalte han til Moss Avis.

Vinden tok seg opp i morgentimene

Da Moss Avis snakket med Øyvind Lund, administrerende direktør, i 8-tiden onsdag morgen sa han følgende:

– Vi setter sikkerheten først og kansellerer inntil videre. Vi vil ikke ta noen sjanser. Disse nye fartøyene er betraktelig større enn de andre og har derfor også et større vindfang i sidene på båtene, sa Lund.

Skipsførerne meldte om kraftig vind midtfjords.

– Det er rapportert om 27-28 sekundmeter i kastene, så dette tar godt, sa Lund.

LES OGSÅ: Én person skadet i uværet i Østfold 

Artikkeltags