Nå får Moss biogassbusser

MILJØVENNLIG: De 36 nye gassbussene som skal kjøre i Moss og mossedistriktet ble innviet fredag.

MILJØVENNLIG: De 36 nye gassbussene som skal kjøre i Moss og mossedistriktet ble innviet fredag. Foto:

Fra lørdag 1. juli settes 36 gassbusser inn i by- og regiontrafikken i mossedistriktet. Bussene ble innviet fredag.

DEL

Det betyr at Østfold fylkeskommune fortsetter satsingen sin på biogass. Nye avtaler om busstrafikk på denne miljøvennlige gassen starter nå i Moss, Rygge og Våler. Fylkeskommunen har allerede slike busser i Nedre Glomma, og erfaringene er meget gode.

– Bussene som kjører på biogass vil blant annet gi langt lavere utslipp av sotpartikler og NOx enn dagens busser, som bruker diesel, sier markedssjef Kjetil Gaulen i Nettbuss AS.

Les også: – Et viktig miljøgrep

Støyer mindre

Østfold fylkeskommune har nettopp signert avtale med Nettbuss AS om å drifte busstilbudet i mosseregionen fram mot 2025. I tillegg til at de nye bussene er mer miljøvennlige, støyer de også mindre enn de forrige bussene.

Fylkesvaraordfører Siv Jacobsen (Ap) og ordfører Tage Pettersen (H) i Moss foretok den offisielle åpningen av de nye bussene under en tilstelning på anlegget til Nettbuss AS på Solgård skog 11 fredag.

Les også: Hoppern-elevene busses fra tre steder på Jeløy til Solli

Tre gode ting

– Vi er opptatt av innovasjon, næringsutvikling og utvikling som er bra for miljøet. Med biogassbusser får vi oppfylt alle disse tre ønskene, så dette er litt av et Kinderegg. Jeg vil gratulere mosseregionen med de nye gassbussene, sa Jacobsen.

Ordfører Pettersen uttrykte også stor glede over at gassdrevne busser nå er på plass i mosseregionen.

– Det har vært litt pinlig å ha vært ordfører i én av de kommunene i Østfold som ikke har hatt biogassbusser. Nå har vi endelig fått dette på plass. De nye bussene er pene og synes godt, i tillegg til at de er miljøvennlige. Dette betyr at vi også får sikrere busser for elevene våre, som skal kjøres til og fra skoler, la Pettersen til.

Artikkeltags