21 Bytårnet-elever har begynt på CIS

NYSTARTET: Lise Holman viser fram skolesekkene som CIS-elevene fikk ved skolestart 17. august.

NYSTARTET: Lise Holman viser fram skolesekkene som CIS-elevene fikk ved skolestart 17. august. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Bytårnet og Melløs er de to skolene i Moss som har avgitt flest elever til den nystartede Children´s International School på Verket i Moss.

DEL

Det viser ferske tall Moss Avis har innhentet fra Moss kommune.

– 21 elever på Bytårnet har begynt på CIS nå i høst. Det tilsvarer 4,84 prosent av elevene der, sier fungerende kommunalsjef for skole, kultur og oppvekst, Roger Andresen.

LES OGSÅ: 130 Mosseelever begynner på CIS på mandag

På Melløs har 18 elever, eller 5,01 prosent av elevene der, har sluttet på den kommunale nærmiljøskolen til fordel for CIS.

Ved Reier skole har 12 elever, eller 4,29 prosent av elevmassen, sluttet og begynt på CIS.

For de andre av Moss kommunes skoler fordeler antall elever som har meldt overgang til CIS seg slik: Refsnes to (0,84 prosent av elevmassen), Nøkkeland fem (1,31 prosent av elevmassen) og Verket ni (1,51 prosent av elevmassen).

Åvangen skole er den eneste av kommunens skoler som ikke har mistet noen elever til CIS.

– Dette betyr i sum at 77 elever, eller 2,23 prosent av elevmassen i Moss kommunes skoler, har begynt på CIS, sier Andresen.

– Hvilke konsekvenser får dette for Moss kommunes skoler?

– Det får ingen store konsekvenser dette skoleåret. Men hvis denne utviklingen fortsetter, blir det stadig færre elever i hver klasse i de kommunale skolene. Det kan føre til at det blir mange halvtomme klasserom i hele byen, noe som på sikt kan få konsekvenser for skolestrukturen, svarer Andresen.

LES OGSÅ: Bytårnet har flest, Hoppern færrest fremmedspråklige (Krever innlogging)

Tidligere har Moss kommune opplyst i Moss Avis at det etter hvert også vil få økonomiske konsekvenser for Moss kommune at Mosseelever velger å gå på CIS framfor på én av de kommunale skolene.

– I 2015 får Moss kommune et trekk i rammetilskuddet på 2,5 millioner kroner for de vel 120 Mosseelevene som går på privatskolene Steinerskolen, Torderød og Buen kristne skole. For hver elev fra Moss som begynte på CIS i høst vil Moss kommune få trekk i rammetilskuddet fra Staten i 2017. Vi kan anta at inntektstapet til kommunen dobles om antall elever i privatskoler fordobles, opplyste Andresen.

Artikkeltags