– Et helt privat skolevalg

FORKLARER PRIVATSKOLEVALGET: Solveig Olsen Fjærvik, som sist uke ble tilsatt som fylkesdirektør i opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

FORKLARER PRIVATSKOLEVALGET: Solveig Olsen Fjærvik, som sist uke ble tilsatt som fylkesdirektør i opplæringsavdelingen i Østfold fylkeskommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Solveig Olsen Fjærvik, nytilsatt fylkesdirektør for opplæring i Østfold, velger å flytte sin yngste sønn fra Reier skole til private CIS Moss.

DEL

- Av hensyn til barna og familien ønsker jeg ikke fokus på dette. Jeg forstår at min stilling gjør det til en interessant sak rent journalistisk, selv om det er avgjørende å poengtere at jeg er fylkesdirektør og ikke har noe med den kommunale skolen å gjøre, skriver Olsen Fjærvik i en maildialog med Moss Avis.

LES OGSÅ: Hittil har 130 elever i Moss valgt CIS

Fornøyd med Reier

– I denne sammenhengen er jeg utelukkende mor. Det er dermed en privatsak, og vi skal fortsatt ha et barn igjen på Reier. Dette er altså ikke en kritikk mot den offentlige skolen generelt eller Reier spesielt, understreker Olsen Fjærvik, og fortsetter:

– Vi tar ikke barna våre ut av den offentlige skolen fordi vi er misfornøyd med den. Vi har to gutter, og den yngste av dem skal over på CIS fordi de tilbyr IB-program der. Den andre av guttene våre fortsetter på Reier, hvor vi er svært godt fornøyd med tilbudet.

LES OGSÅ: Bekymret for elevflukten fra Bytårnet

Tilbudet finnes ikke

Olsen Fjærvik har hatt permisjon fra jobben som rektor ved Kirkeparken videregående skole i Moss og jobbet som konstituert fylkesdirektør i opplæringsavdelingen. Sist uke ble hun fast tilsatt.

– I forhold til min stilling, minner jeg om at den offentlige videregående skolen har et slikt internasjonalt program (IB) for sitt nivå, sier Olsen Fjærvik, og forklarer at et IB-program er «et attraktivt, internasjonalt opplæringsløp».

– Hadde grunnskolen i Moss tilbudt IB-program, ville vår familie vurdert dette annerledes. For oss handler altså ikke dette om offentlig eller privat skole, skriver Olsen Fjærvik.

–Forståelig

Fylkesrådmann Atle Haga kommenterer den nytilsatte fylkesdirektørens skolevalg for sin yngste sønn slik:

– Dette må Olsen Fjærvik få lov til å gjøre som hun og familien vil med. Å velge et privat alternativ når den offentlige skolen ikke kan tilby denne linjen, lyder jo riktig, sier fylkesrådmannen, og utdyper:

– I fylkeskommunen er vi ikke imot private skoler. Men vi mener at tilbudet ved private skoler bør være et supplement til de offentlige skolene, ikke en konkurrent. Om nye, private skoler kan tilby noe som de offentlige skolene ikke tilbyr, anbefaler vi at de får starte. Blir de derimot rene konkurrenter, fraråder vi private skoleetableringer.

Skiller jobb og privatliv

Leder Helge Moen i Utdanningsforbundet i Moss er på linje med fylkesrådmannen:

– Det står alle fritt hva de velger for barna sine, så dette er helt greit. Når skolevalg er åpnet opp, får folk velge. Hva jeg mener om at det er åpnet opp, er en annen sak. Uansett må man skille mellom jobb og privatliv, sier Moen.

 

Artikkeltags