Stjerne i boka for CIS Moss

JULEGLEDE: Rektor Beth Frausini (til venstre) og småtrinnkoordinator og kvinnen som ledet arbeidet med å bli IB-godkjent, Shauna Ross.

JULEGLEDE: Rektor Beth Frausini (til venstre) og småtrinnkoordinator og kvinnen som ledet arbeidet med å bli IB-godkjent, Shauna Ross. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Children's International School Moss har fått status som International Baccalaureate (IB) for undervisningstilbudet både på småtrinnet (1.-6. klasse) og mellomtrinnet (7.-10. klasse).

DEL

Den populære skolen ved Mosseelva har 268 elever og har ingen ledige plasser. Og sammen med CIS Fredrikstad har CIS Moss en felles venteliste på hele 1500 barn og unge.

– Det har vært vordende foreldre som har forsøkt å skrive inn ufødte barn på venteliste hos oss. De har vist til termin. Men vi har bestemt at barn må væreminst ett år for å få stå på venteliste hos oss, forklarer rektor Beth Frausini til Moss Avis.

Selv om ventelisten er lang, oppfordrer hun folk til å melde sin interesse for å få barna inn på skolen.

Internasjonal godkjenning

CIS Moss ble startet i august 2015. Og mens andre skoler bruker både tre og fire år på å få godkjenning som International Baccalaureate (IB), klarte skolen i Moss dette på bare to år.

Shauna Ross, lærer i 3. klasse og koordinator for 1.–6. klasse i CIS Moss, ledet arbeidet skolen gjorde for å få godkjenning.

Hun forteller om mye dokumentasjon som måtte på plass, besøk fra IB-rådgivere som gikk gjennom skolen og ga veiledning om hva som måtte gjøres – før skolen et halvt år senere mente å ha alt på plass og inviterte IBs sensorer.

Disse gikk gjennom hele skolen, pratet grundig med både elever, lærere, foreldre, administarsjon og styre – før de altså ga godkjenningstempelet til både småtrinnet PYP (Primary Years Programme) og mellomtrinnet MYP (Middle Years Programme).

Helhetlig utdanning

– Shauna gjorde en kjempejobb, sier rektor Frausini.

– Og rektor støttet meg veldig godt, repliserer Ross.

De er stolte og glade for at CIS Moss nå har fått dette kvalitetsstempelet, som blant annet innebærer holistisk utdanning, med fokus på helheten ved den enkelte eleven.

I følge dem er det rundt 4000 barne-, ungdoms- og videregående skoler over hele verden som har IB-statusen.

– Godkjenningen gir oss innpass i IB-nettverk i Norge og internasjonalt, forteller Frausini og Ross.

International Baccalaureate (IB)

International Baccalaureate (IB) er en gruppe av tre undervisningsprogrammer og deres tilhørende eksamener, og er etablert av International Baccalaureate Organization (IBO).

Undervisningsprogrammene er:

* IB Primary Years Programme (PYP) for elever fra 4 til 12 år.

* Middle Years Programme (MYP) for elever fra 12 til 17 år

* IB Diploma Programme (DP) for elever fra 17 til 19 år

Disse undervisningsprogrammene er bygget på undervisningssystemer fra rundt omkring i verdenen, uten å være basert på noen av dem spesifikt. Siden grunnleggelsen ii 1968 har IBOs høyere standarder gjort IB-programmet anerkjent verden over. Det er en rekke videregående skole i Norge som har begynt å bruke IB-diploma-programmet, og i tillegg er det flere skoler som tilbyr MYP (Middle School Programme) og PYP (Primary School Programme).

Kilde: Wikipedia

Artikkeltags