Det var et par damer som hadde lagt merke til en eldre mann som stanset bilen sin på parkeringsplassen på Myra i Moss, satte fra seg en sort søppelsekk, kastet seg i bilen og kjørte derifra.

Det forteller Anita Bækkevold i Moss og Omegn Dyrebeskyttelse til Moss Avis. Damene fortalte hva de hadde sett til en ung jente som også kom gående over parkeringsplassen. I sekken fant de en liten kattunge med et stramt plastbånd rundt halsen. Jenta sa at hun kunne ta den med hjem til faren som bor i området.

- Først da hun kom hjem oppdaget hun stripsen som katten hadde rundt halsen, og fikk klippet den av, forteller Bækkevold.

Deretter ringte jenta til Kattetelefonen til Dyrebeskyttelsen. Dette var ved 15-tiden mandag ettermiddag.

Vil anmelde

Nå ønsker Moss og Omegn Dyrebeskyttelse å anmelde forholdet, og vil derfor komme i kontakt med de to kvinnene som hadde observert mannen, for å høre hva de har sett. De bes ringe Kattetelefonen på 915 90 095. Alternativt oppfordrer de kvinnene til selv å anmelde saken til politiet.

Sammen med dyrebeskyttelseskollega Astri Haug håper Bækkevold at de får klarhet i hvem som etterlot kattungen på Myra så snart som mulig. Hun undestreker at de ikke ønsker at katteeieren skal bli identifisert, men kun er ute etter å få politianmeldt saken.

- Katten var i god form, og den er supersosial og kosete. Så det er tydelig at den har hatt et hjem, sier hun.

Hun synes det er vanskelig å bestemme alderen, men antyder at den kan være tre-fire måneder gammel. Katten er nå i gode hender, og blir tatt hånd om av et av Kattehusets fosterhjem, og vil bli tatt med til veterinær i morgen.

Kattehuset har også lagt ut bilder av kattungen på Facebook, hvor reaksjonene ikke har latt vente på seg. Ifølge Bækkevold satt ikke stripsen så stramt at det så ut som katten skulle kveles, men det satt stramt nok til at man ikke så den med en gang. En av dem som har kommentert saken på Facebook mener at det kan være et slags loppehalsbånd som katten hadde rundt halsen.