Gå til sidens hovedinnhold

Ensomme June Kristin (38) søker venner

Artikkelen er over 5 år gammel

June Kristin Kleven er 38 år og ensom. Det er det vanskelig å snakke om.

- Endelig tør jeg å si det, sier hun og titter ut i sommerlufta.

Kleven er fra Moss og bor her, men jobber i Oslo. I mange år har hun gått og følt på en rar, vond følelse. En følelse av ensomhet.

38-åringen er singel og har ingen barn. «Alle» rundt henne har mann og barn, hund og kanin, hus og hytte. Selv har hun Luna, en hunnkatt på fire år.

– Men ingen barn eller mann som tar opp tiden min. Så tid har jeg mye av, sier hun.

Sånt blir man ensom av.

– Jeg har to-tre gode venninner, som har vært gode venninner i over 20 år. Og det er ingenting galt med dem, men de har sine familier og aktiviteter som tar tid. Dermed er vi ikke like mye sammen som jeg skulle ønske. Så da blir det til at jeg veldig ofte er alene og siden jeg egentlig er en ganske sosial person, blir det tøft, sier hun.

Det tok lang tid før hun turte å si noe til vennene sine om følelsen hun hadde.

– Det er ikke mange som snakker om temaet. Det er litt tabu å være voksen og ensom, og derfor tok det lang tid før jeg snakket med vennene mine om dette. Du setter deg selv i en ganske sårbar situasjon. Men til slutt følte jeg at jeg bare måtte være ærlig på det.

Gruer seg til ferie

Nå har 38-åringen fire uker ferie. Fire uker med ferie er noe mange hadde gledet seg over. June gruer seg.

– Jeg har ingen planer. Ingenting å gjøre. Jeg kommer sikkert til å ta noen turer på stranda alene, men jeg er ikke så god på å dra alene på ting. På mange måter føler jeg at det ikke er helt sosialt akseptert heller, det å dra alene, sier hun.

Men det er også en annen ting med det å gå ut alene, forteller hun.

– De som ikke er ensomme føler nok ikke på det. Men når jeg går ut alene og ser at alle sitter der med venner eller kjæreste og har det gøy, blir jeg minnet på alt jeg ikke har, men som jeg gjerne skulle hatt. Det høres kanskje rart ut, og jeg skulle ønske at det ikke var sånn, men følelsen blir forsterket av å se det, sier hun.

I søken etter nye bekjentskap har 38-åringen forsøkt flere ting.

– Jeg har forsøkt å finne ulike arrangementer som retter seg mot single, men har ikke klart å finne noe i Moss og da ga jeg litt opp. Nå tenkte jeg at nok var nok, jeg måtte gjøre noe mer med det, sier hun.

Tøft, men nødvendig

Å prate med Moss Avis om temaet sier hun er tøft, men nødvendig.

– Jeg vet jo ikke, men kanskje er det flere enn meg i området som føler seg ensom og som kanskje ønsker å bli kjent. Å føle seg ensom er ingen god følelse, så jeg håper noen leser dette og tar kontakt. Det hadde vært hyggelig om denne sommeren kunne være vendepunktet, sier hun.

Kommentarer til denne saken