Felleskjøpet åpnet Nord-Europas mest moderne fôrfabrikk

Stolt: Fabrikksjef Kari Lundblad kan nå si at hun er sjef for en av Europas mest moderne fôrfabrikker. Tage Pettersen, styreleder Anne Skuterud og konsernsjef John Arne Ulvan følger med.

Stolt: Fabrikksjef Kari Lundblad kan nå si at hun er sjef for en av Europas mest moderne fôrfabrikker. Tage Pettersen, styreleder Anne Skuterud og konsernsjef John Arne Ulvan følger med. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For fire år siden besluttet styret i Felleskjøpet å oppgradere fôrfabrikken på Kambo. Tirsdag ble anlegget til 250 millioner kroner høytidelig åpnet.

DEL

Nybygget på 7000 kvadratmeter rager 53 meter til værs – mer enn den dobbelte høyden av flytårnet på Rygge. Og mens dagens anlegg produserer drøyt 140.000 tonn kraftfôr, blir produksjonskapasiteten på det nye anlegget 300.000 tonn.

– Dette anlegget er industrispydspissen for Felleskjøpet Agri. Dette er en viktig satsing for hele Felleskjøpet, og det er en viktig satsing for norsk landbruk. Jeg er stolt av å være en del av Team Kambo, sa fabrikksjef Kari Lundblad i sin tale til de mange fremmøtte.

Tross et iskaldt regnvær stilte de 67 ansatte opp med sine ledsagere. Her ble det servert rikelig med festmat og festdrikke.

Største investering noensinne

Til stede var også representanter fra en lang rekke samvirkeorganisasjoner, og Norsk Landbrukssamvirke hadde da også valgt å legge årsmøtet sitt til Kambo i anledning åpningen av fabrikken. I alt var rundt 300 mennesker med på festen de fleste iført karakteristiske FK-caps.

– Denne investeringen handler om å sikre en mest mulig bærekraftig og effektiv produksjon. Derfor har vi valgt å bygge Nord-Europas mest moderne kraftfôrfabrikk på Kambo. Dette er den største investeringen innen kraftfôr i Felleskjøpets historie og en viktig del av vår satsing på norsk matproduksjon, fremholdt konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri.

Og Halfdan Blytt, direktør for produksjon- og vareforsyning fulgte opp:

– Felleskjøpet er jo eid av bøndene, så det er bøndene som satser her. Å gå inn med 250 millioner kroner viser en offensiv vilje til å satse på norsk landbruk. Dette viser at det er optimisme landbruket. Investeringen er viktig for verdiskapning i Fastlands-Norge, fremholdt Blytt.

Også mosseordfører Tage Pettersen sa seg stolt over å ha det største industrianlegget i Felleskjøpet Agri i nettopp Moss.

– Om jeg skulle gi dere et råd, måtte det være å vise dere fram enda mer, sa Tage Pettersen.

Artikkeltags