Der har Ferieklubben invitert til cupcakepynte-kurs med Jeanine Mathisen som driver Delightful.no. Hun får god hjelp av Ferieklubbens Vetle Rustad.

Rundt bordet sitter en gjeng med ivrige jenter og kjevler marsipan, sprøyter på krem og pynter med kuler.

– Deltakerne er alltid veldig flinke, og bruker sin egen fantasi, forteller Mathisen, som har hatt kurs for Ferieklubben i snart fire år.

Denne uken har hun to.

– Det er 20 påmeldte på hvert av kursene og vi deler opp gruppa i to, så halvparten ser på film mens den andre halvparten pynter.

Det er liten tvil om at jentene koser seg.

– Jeg lager ballerinakjole av marsipan. Men jeg liker ikke marsipan, så jeg må nok spørre pappa om han vil ha den, sier Emma Linnea Eriksen (10) i det hun får på plass de siste detaljene på cupcake nummer to av tre.

– Jeg synes det er gøy å pynte cupcakes, og gjør det noen ganger hjemme sammen med søsteren min, sier Sanne Holm (7) fra Jeløy.

– Vi har lært oss to ting; hvordan vi lager ballerinaskjørt og hvordan man bruker utstyret, forteller søsteren Mia Othilde (snart 11).

De to har fullt opp på vinterferieprogrammet, og skal få med seg både ansiktsmalingkurs, papirblomsterkurs og skøyting.

Ikke for sent

Ferieklubben har et omfattende program gjennom hele vinterferieuka med alt fra radiobil- og basketkurs til Inspira-tur og LAN. Ifølge ferieklubbleder Arthur Olsen er det god pågang, men det er fortsatt mulig å få plass på enkelte av aktivitetene.

Her er programmet: Veldig variert i vinterferien

– Vi har tre aktiviteter hver dag, og vi har prøvd å få til en gratis aktivitet hver dag, sørge for at det er noe både for de eldste og de yngste og skape variasjon i dagene, sier han.

Noen av aktivitetene har spesielt stor kapasitet, som skøyter og kino. Og ikke minst aktivitetsdagen i Nesparken på fredag.

Turene til Eventyrfabrikken og Laserworld i Sarpsborg er populære gjengangere.

– Skøyter er også kjempepopulært. Vi leier skøytehallen som holder kiosken åpen. De som har eget utstyr tar med det, og de som ikke har får leie der. Da har ishallen vært så generøse at de spanderer leie av utstyr, og Ferieklubben spandere pølse, sier han.

Bildeserie

Cup cake-pynting på Ferieklubben