Gå til sidens hovedinnhold

Gravde over strømkabel - 15 kunder mistet strømmen

Artikkelen er over 3 år gammel

SISTE: Klokka 23.39 fikk alle abonnentene strømmen tilbake, opplyser kommunikassjonsjef i Hafslund, Kjell Stamgård

Onsdag kveld er det helt svart oppover i Fjordveien, hvor lyktestolpene er slått av et godt stykke oppover i veien. Ifølge trafikkoperatør John Slinning i Statens vegvesen har de ikke fått inn meldinger om at det er problemer med gatelyktene i veien.

- Så jeg vet ikke hva som er feilen, men jeg skal melde det videre til Infratek, så får vi se på hva som er årsaken, sa han tidligere onsdag kveld.

Ved 22-tiden kan imidlertid en beboer i området fortelle at de har vært uten strøm i nesten seks timer, og at de har ringt Hafslund jevnlig og fått beskjed om at strømmen skal komme tilbake om en time. Noe den altså ikke har gjort.

Kommunikasjonssjef i Hafslund Nett, Morten Schau, bekrefter at flere husstander har mistet strømmen i tillegg til at gatebelysningen er berørt.

- Klokken 15.45 fikk vi melding om at en graveentreprenør hadde gravd over en kabel i Melløsbakken. Det medførte at 15 kunder ble strømløse. Vi har måttet grave opp veldig mye for å kunne skjøte inn to nye deler på kabelen før vi kan sette på strømmen igjen. Vi har folk som jobber på stedet, og vi regner med at kundene vil få strømmen tilbake før midnatt, sier han.

Det er snakk om en lavspentfeil, og han er usikker på hva de berørte husstandene har fått av informasjon om strømbruddet.

- Men vi har fått et par telefoner om dette, sier han.

Varsler asfaltarbeid i natt

Kommentarer til denne saken