Pengesedler sitter løst på Amfi Moss nå

SNART JUL: Julegryta til Frelsesarmeen er på plass i Amfi Moss. Anne-Mari Nessjøen puttet penger i gryta og fikk takk fra frivillig grytevakt Knut Peder Abrahamsen.

SNART JUL: Julegryta til Frelsesarmeen er på plass i Amfi Moss. Anne-Mari Nessjøen puttet penger i gryta og fikk takk fra frivillig grytevakt Knut Peder Abrahamsen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et sikkert tegn på at det snart er jul er at Frelsesarmeen er tilbake med julegryta på Amfi Moss.

DEL

Knut Peder Abrahamsen påtok seg dobbelvakt som frivillig grytevakt lørdag. Han melder om jevnt tilsig av folk som putter penger på gryta, og at det gis mye sedler i år.

- Jeg bruker litt av fritiden min på dette fordi jeg ønsker å bidra og hjelpe til. Frelsesarmeen gjør mye bra, og pengene som kommer inn på julegryta går til gode formål, sier Abrahamsen.

Anne-Mari Nessjøen var blant de mange som benyttet anledningen til å gi penger lørdag.

Les også: Frelsesarmeen viste seg fram midt i julestria

- Jeg har jobbet for Frelsesarmeen i 17 år, på folkehøyskolen som Frelsesarmeen driver på Jeløy. Jeg gir gjerne penger til min gamle arbeidsgiver, for jeg vet at Frelsesarmeen gjør mye godt for pengene de får, sier Nessjøen.

Lokal innsamlingsaksjon

Diakon Kristin Stordal i Frelsesarmeen Moss korps forteller at pengene som kommer inn på julegryta går til å hjelpe fattige i mossedistriktet.

- I Moss har vi nå rundt 900 fattige barn som lever under fattigdomsgrensen. Pengene vi får i julegryta, brukes i Moss, Rygge, Råde og Våler, sier Stordal.

Hun forteller at fjorårets penger fra julegryta blant annet ble brukt til å kle opp rundt 200 perosner via et samarbeid med Fretex, med støtte fra Gjensidige og Kiwanis Club Moss.

les også: Delte ut gaver til 200 barn

- I fjor delte vi også ut over 2400 matposer i Moss og serverte lunsj til over 2000 personer gjennom året. Vi arrangerte også aktiviteter annenhver uke for barnefamilier, for å bidra til samvær og nettverksbygging, sier Stordal.

Fikk julegaver

Rundt 200 par og enslige i mossedistriktet fikk matgavekort fra Frelsesarmeen til jul i fjor, finansiert med penger fra julegryta. Og drøyt 200 barn i mossedistriktet fikk julegaver.

- Fra mandag av står Frelsesarmeen også med julegryter på Mosseporten senter og Rygge storsenter, legger Stordal til.

Frelsesarmeen setter i disse dager ut 180 julegryter over hele landet. I fjor kom det inn nesten 30 millioner kroner på dette tiltaket, som har vært et årlig innslag i adventstiden helt siden 1901.

For julegrytepengene hjelper Frelsesarmeen rusavhengige, hjemløse, enslige, barnefamilier, aleneforeldre, eldre, flyktninger og andre som har det vanskelig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.