73 familier i Østfold har fått «påskekassen»

TØMMES FOR VARER: Mandag tømte Heidi Appleton i "Sammen for Østfold" handlevognene som stod rundt på butikkene i Moss for siste gang denne påsken.

TØMMES FOR VARER: Mandag tømte Heidi Appleton i "Sammen for Østfold" handlevognene som stod rundt på butikkene i Moss for siste gang denne påsken. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

"Sammen for Østfold" har hjulpet over 70 familier fra Østfold med mat i påsken. Påskekassene fyltes opp med mat av forskjellige slag og ble sendt ut til alle famillier som trenger en hjelpenede hånd under høytiden.

DEL

- Vi hadde omtrent 100 familier til jul som fikk mat, og nå i påsken har det vært rett over 70. Rundt 110 barn har fått påskeegg også, fortalte kontaktperson i "Sammen for Østfold" i Moss, Heidi Appleton.

Familier som trenger litt ekstra hjelp som følge av en vanskelig økonomisk situasjon kan ønske seg alt fra middagsmat til hvitevarer.

- Det er ofte folk som spør om hjelp er i en slags overgangsfase. Enten om de har mistet en inntekt eller opplevd et samlivsbrudd eller lignende. Ofte trenger de bare hjelp over kneika, fortalte Appleton.

Stor pågang i påsken

Det var første gang at organisasjonen hadde egen påskeinnsamling, men på grunn av det store behovet bekreftet Appleton at dette skal fortsette i årene fremover.

I fire uker har det stått handlevogner rundt på forskjellige butikker i Moss som folk kan putte mat oppi. På vognene har det hengt lister over artikler som er mest nødvendig.

- Det har vært mange som ønsket å gi i år også, så vi er kjempeførnøyde med det. Det har vært ganske stabilt antall av varer som er kommet inn hver uke, sa Appleton.

ØNSKELISTEN: Det er hovedsaklig varer som kan oppbevares utenfor kjøleskap som organisasjonen foreløpig kan ta imot. Ferskvarer kjøper de med pengene som doneres.

ØNSKELISTEN: Det er hovedsaklig varer som kan oppbevares utenfor kjøleskap som organisasjonen foreløpig kan ta imot. Ferskvarer kjøper de med pengene som doneres. Foto:

Hun fortalte at det kan være litt vanskelig å ta imot ferskvarer fordi organisasjonen ikke har noe lager, og dermed må oppbevare varene de får inn hjemme hos seg selv. Varer som stod på listen var blant annet leverpostei, fiskeboller, ketchup og gryterettposer.

På jakt etter lagringsplass

Organisasjonen er på jakt etter lokaler, slik at de får enda større kapasitet og mulighet til å hjelpe enda fler.

- Siden vi alle er frivillige og alt av pengegaver går rett til å kjøpe inn til familiene, har vi ikke hatt mulighet til å leie noe. Men vi begynner nå å se på mulighetene våre til å kunne ha et lager, sa Appleton.

Nytt fokus mot sommeren

Fremover vil fokuset ligge på overgangsklær, 17.mai-klær og bidrag i form av klær og mat til konfirmasjoner.

- Folk er veldig flinke til å melde fra om hva de trenger og ønsker seg i god tid før de trenger det. Det er jo viktig med tanke på å få tak i riktig størrelser og sånt. Med tanke på mat vil det fremover være mye fokus på konfirmasjoner, der det ofte kommer ganske spesifikke ønsker. Vi skal prøve å sette ut handlevogner for bidrag til konfirmasjoner også.

Appleton vil informere om at organisasjonen tar imot bidrag hele året, selvom pågangen og behovet er ekstra stort under høytidene. I tillegg er alle de frivillige i "Sammen for Østfold" pålagt taushetsplikt, og organisasjonen tar ikke vare på noe informasjon om familiene som søker hjelp hos dem.

Artikkeltags